вівторок, 02 квітня 2013 11:09

Спецтема: Луценко за ґратами

"Я не Брейвік, я не вбивав десятки людей" - Луценко

"Я не Брейвік, я не вбивав десятки людей" - Луценко
Юрій Луценко. Фото: ipress.ua

Суддя Вищого спецсуду України під час розгляду першої касації екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка відмовив у клопотанні засудженого щодо можливості спілкуватися із своїми адвокатами не через скло та щодо присутності на засіданні журналістів.

Захисники та екс-міністр внесли клопотання щодо присутності у залі представників ЗМІ, яких раніше не пустили на засідання. "В Україні існує закон про інформацію. Ви прокурори маєте забезпечувати безперешкодну роботу ЗМІ, ви зобов'язані надавати журналістам суспільно-важливу інформацію, - сказав Луценко. - Поставте тут стільці (біля його "кімнати" - ред.), бо я точно не проб'ю цей акваріум, і всі журналісти можуть тут поміститися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колона опозиціонерів з опудалом Попова наближається до Ради

Однак головуючий суддя Сергій Слинько лише частково задовольнив це клопотання, дозволивши представникам ЗМІ спостерігати за процесом із прес-центру.

Він також не задовольнив клопотання Луценка щодо можливості йому спілкуватися із захистом: "Якщо ви хочете, щоб я відбував суд, то я відбуваю. Але якщо ви хочете забезпечити мою участь в судовому процесі, то забезпечте хоча б можливість почути суд і спілкуватися із захисниками. Я тут людина, я маю повне право спілкуватися та радитися із своїми адвокатами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гримчак порадив киянам згадати, як "регіонали" тікали від народного гніву підземними переходами

Звертаючись до представників міжнародної спільноти, Луценко нагадав про міжнародні стандарти прав людини: "Я не Брейвік, я не вбивав десятки людей. Я маю свої права, не дивлячись на видумані звинувачення. Тут я громадянин України".

Він також зазначив, що в європейських судах в скляних "кімнатах" зроблені отвори. Суперечки щодо цього продовжуються.

Зараз ви читаєте новину «"Я не Брейвік, я не вбивав десятки людей" - Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути