Ексклюзиви
понеділок, 10 червня 2013 17:14

У Німеччині мусульмани побили журналістів

У Німеччині мусульмани побили журналістів
Мечеть у місті Оффенбах. Фото: Lenta.ru

У Німеччині радикальні ісламісти напали на журналістів центрального німецького телеканалу ARD у мечеті, передає SWR. Інцидент стався в місті Оффенбах у федеральній землі Гессен у минулу п'ятницю, 7 червня. Інформація про це з'явилася тільки тепер.

Група мусульман атакувала кореспондента, оператора та його асистента, коли ті стояли біля мечеті "Таухід" у центрі Оффенбаха і чекали місцевого імама, з яким домовилися про інтерв'ю після п'ятничної молитви. Більше всіх зі знімальної групи постраждав оператор, якого госпіталізували з черепно-мозковою травмою.

Поліція Оффенбаха почала розслідування за фактом нанесення тілесних ушкоджень і псування майна, бо нападники розбили знімальне обладнання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сирії вбили журналістку, яка вихваляла Асада

Журналісти збиралися знімати сюжет про групу молодих людей, які, за їх даними, були парафіянами мечеті "Таухид". Репортери з'ясували, що вони збираються відправитися до Сирії воювати на боці повстанців проти президента Башара Асада. За словами імама цієї мечеті Тахера Наваза, з яким журналісти зустрілися пізніше, на знімальну групу напали саме ті молоді люди, які, за чутками, збираються їхати воювати у Сирію.

За даними журналістів ARD, до групи радикальних ісламістів входять близько десяти осіб. За ними досить давно ведуть спостереження спецслужби. Як розповів імам Тахер Наваз, всі вони поступово віддаляються від його мечеті і, мабуть, стали розділяти радикальні погляди. У загальній складності, німецькі спецслужби вважають, що заради участі у громадянській війні у Сирії проти Асада з Німеччини виїхали близько 50 ісламістів.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині мусульмани побили журналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути