Ексклюзиви
середа, 07 грудня 2011 12:11

У Москві поліція кинула за грати майже 600 протестувальників

У Москві на Тріумфальній площі під час акції проти фальсифікацій підсумків думських виборів 6 грудня було затримано 569 осіб. Раніше агентства повідомляли про приблизно 300 затриманих.

Більшість з активістів досі залишаються у відділеннях поліції. Розглядається питання про притягнення затриманих до кримінальної відповідальності.

Раніше учасників опозиційних виступів судили тільки за адміністративні правопорушення. Як правило, активістів притягають до відповідальності за участь в неузгодженій акції, або за непокору законному розпорядженню співробітника поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Низькі результати "Єдиної Росії" - це сигнал для Партії регіонів - "регіонал"

В опозиційній акції на Тріумфальній площі 6 грудня взяли участь близько двох тисяч осіб. Одночасно там же проходив захід прокремлівських рухів, учасники якого відзначали перемогу "Єдиної Росії" на виборах до Держдуми. Співробітники поліції затримували тільки опозиціонерів.

У відділеннях поліції поряд з активістами виявилися лідер "Яблука" Сергій Мітрохін, член політради "Солідарності" Борис Нємцов, лідер "Іншої Росії" Едуард Лімонов, світський оглядач "Газети.ру" Божена Ринська. Всі вони, на відміну від більшості затриманих, були відпущені того ж вечора.

Найбільш оперативно інформація про затриманих оновлюється в співтоваристві "Солідарності".

Тим часом у відділеннях поліції залишається частина активістів, які були затримані в ході опозиційних виступів п'ятого грудня. Тоді після узгодженого мітингу на Чистих ставках, який, за різними оцінками, зібрав від двох до десяти тисяч осіб, активісти спробували провести хід Мясницькою вулицею. Співробітники ОМОНу перекрили її, а учасників акції стали затримувати в жорсткій формі.

Частині активістів вдалося пройти Стрітенським бульваром через кілька кордонів співробітників ОМОНу. Однак на Неглинній вулиці багато кого них затримали. Всього у відділення доставили близько 300 осіб. Активіста "Солідарності" Іллю Яшина і блогера Олексія Навального суд засудив до 15 діб арешту. Деякі активісти досі очікують судових розглядів.

Опозиційні виступи почалися після виборів до Держдуми, за підсумками яких "Єдина Росія" отримала трохи більше 49 відсотків голосів. Насправді, на думку учасників акцій, за цю партію проголосувало значно менше виборців, а результат був отриманий за допомогою фальсифікацій. Президент РФ Дмитро Медведєв заявив, що не бачить підстав для перегляду підсумків виборів.

Зараз ви читаєте новину «У Москві поліція кинула за грати майже 600 протестувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути