вівторок, 06 грудня 2011 17:01

Греки в пам'ять про загиблого студента закидали поліцейських "коктейлями Молотова"
10

Фото: Фото: Reuters

У Греції відбулися зіткнення поліції з демонстрантами, що вийшли на вулиці Афін з нагоди третьої річниці загибелі 15-річного Александроса Грігорополуса, застреленого під час нападу на поліцейський патруль 6 грудня 2008.

За даними агентства, кілька сотень людей у вівторок, 6 грудня, пройшли маршем до парламенту Греції. Присутні скандували слогани проти фінансової політики уряду і несли розтяжки із закликами до революції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Греція схвалила план жорсткої економії попри протести громадян

Проти кількох десятків протестувальників, кидали каміння і коктейлі Молотова, поліція застосувала сльозогінний газ. За інформацією поліції, двоє людей отримали незначні поранення.

Крім Афін, пам'ятні демонстрації також пройшли в Салоніках.

Вбивство поліцейськими 15-річного Грігорополуса в грудні 2008 року викликало найбільші в історії сучасної Греції масові заворушення. Антиурядові виступи почалися з Афін і незабаром перекинулися на Салоніки, а також острова Крит, Корфу і Родос. Протестувальники палили машини, громили магазини, адміністративні будівлі та іноземні посольства. Першу річницю з дня загибелі Грігорополуса демонстранти відсвяткували новою хвилею заворушень у грудні 2009 року.

В кінці жовтня 2011 Грецію знову охопили масові акції протесту, які переросли у заворушення. Цього разу демонстранти вийшли на вулиці найбільших міст, протестуючи проти скорочення бюджетних витрат.

Зараз ви читаєте новину «Греки в пам'ять про загиблого студента закидали поліцейських "коктейлями Молотова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути