четвер, 01 грудня 2011 11:02

Британці збунтувалася проти пенсійної реформи
12

Фото: Фото: Reuters

Лондонська поліція заарештувала щонайменше 75 учасників акції протесту, яка пройшла в середу, 30 листопада. Про це повідомляє BBC News з посиланням на представника Скотланд-Ярду. При цьому 21 людина була узята під варту при спробі захоплення одного з офісів в західній частині Лондона. Всього в лондонській демонстрації, за оцінками профспілок, взяли участь близько 25 тисяч осіб

Демонстрація в Лондоні була лише однією з сотень акцій протесту проти пенсійної реформи, що пройшли у Великій Британії 30 листопада. У Бірмінгемі в демонстрації взяли участь 30 тисяч осіб. У Манчестері на вулиці вийшли близько 15 тисяч демонстрантів. У Кардиффі до акції приєдналися близько трьох тисяч людей.

У день страйку, за оцінками міністерства освіти, були закриті 62 відсотки державних шкіл Англії, а 14 відсотків шкіл працювали за скороченим графіком. У Шотландії були відкриті лише 33 школи з 2700, в Уельсі були закриті 1500 шкіл з 1776, а в Північній Ірландії не працювали дві третини шкіл.

Служби швидкої допомоги в день страйку виїжджали за викликами лише в разі ситуацій, пов'язаних із загрозою життю. Представники Національної системи охорони здоров'я заявила, що за день було скасовано або відкладено близько семи тисяч з 30 тисяч нетермінових операцій і десятки тисяч прийомів у лікаря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобильців та афганців побили під Кабінетом Міністрів

У Північній Ірландії повністю припинили роботу автобуси та потяги. Робота двох найбільших британських аеропортів Хітроу та Гетвік, однак, виявилася практично незачепленою страйком.

Масові акції протесту були викликані ініціативою коаліційного уряду на чолі з консерватором Девідом Кемероном і канцлером казначейства Джорджем Осборном збільшити пенсійні збори і підняти пенсійний вік до 67 років до 2026 року.

Девід Кемерон назвав страйк "невдалим жартом". За його словами, які наводить Sky News, більшість ключових міських служб продовжили працювати в нормальному режимі, а в страйках взяли участь менше третини держслужбовців. Член кабінету міністрів Френсіс Мод (Francis Maude) подякував "більшості" держслужбовців, які відмовилися брати участь в акціях протесту, і назвав страйк "безвідповідальним і недоречним".

Зараз ви читаєте новину «Британці збунтувалася проти пенсійної реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути