Ексклюзиви
понеділок, 16 травня 2022 08:50

Спецтема: Війна Росії проти України

У Маріуполі готують масштабну криваву провокацію з 2 тис. полоненими: відома дата

У Маріуполі готують масштабну криваву провокацію з 2 тис. полоненими: відома дата
Маріуполь - це Україна. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

На 16-17 травня або пізніше цієї дати в Маріуполі на Донеччині збройні сили Російської Федерації можуть готувати масштабну провокацію за участю полонених українських військових та викрадених росіянами мирних жителів.

Про це попередила Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm в Telegram з посиланням на інформацію анонімних джерел.

"До дій інформаційно-психологічного характеру планують залучити до 2 тис. людей. Глобальний задум командування ЗС РФ до кінця не зрозумілий, але озвучимо ключові дані, які заплановані росіянами на 16-17 травня", - ідеться в повідомленні.

За даними спільноти, окупанти планують у Маріуполі:

- привезти до 2 тис. полонених людей.
- відправити військовослужбовців розвідроти. Ті в обов'язковому порядку отримали наказ взяти протигази, повний загальновійськовий захисний комплект та додаткові невеликі рюкзаки. Їх вміст невідомий.
- відправити шість автомобільних цистерн. Вміст також невідомий. У супроводі з охороною на бронетехніці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін не дає згоди" - у Міноборони пояснили складнощі в порятунку оборонців Азовсталі

"Аналітики InformNapalm припускають, що командування РФ може використовувати полонених людей для створення картинки російських пропагандистських ЗМІ нібито захисники Азовсталі здалися в полон. Після цього спробують використати вміст цистерн (можливо, хімічні речовини), щоб "викурити" справжніх захисників з їх позицій. Також полонених можуть використовувати як живий щит для реалізації штурмової операції. Можуть бути інші варіанти розвитку подій.

Вважаємо, що чергова інформація від інсайдерів може бути важливою частиною пазла і якщо не зірвати повністю, хоча б попередити про масштабні плани агресора провести криваву інформаційно-психологічну операцію в Маріуполі", - ідеться в повідомленні.

Маріуполь перебуває в блокаді з 1 березня. Захисники українського міста стримують атаки окупантів на завод у катастрофічних умовах. Там вже загинули сотні військових. Поранених - майже 600 осіб. Ці цифри збільшуються щодня.

Загалом на Азовсталі перебуває понад 1 тис. українських військових. Вони залишаються в підземних тунелях. Також не менше 100 цивільних.

Воїни готові здатися третій стороні й залишатися в тій країні до завершення війни.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі готують масштабну криваву провокацію з 2 тис. полоненими: відома дата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути