пʼятниця, 22 квітня 2011 21:54

У Макіївці розпочався суд над опікункою, яка погубила 5-річну прийомну доньку

Жінка заявила, що не винна - зізнатися в  побитті дитини її змусили в міліції.

Сьогодні в Гірницькому райсуді Макіївки розпочався суд над провідницею Наталією Щербаковою. Протягом року вона опікувала двох сестер: 5-річну Настю і 3-річну Аллу, яких взяла з дитбудинку. Слідство вважає, що Щербакова до смерті забила сташа дівчинку. 11 вересня минулого року Настя померла в реанімації від сепсису (зараження крові). На її тілі лікарі виявили безліч синців. Спочатку прийомну матір затримали за неналежний догляд, але після того як вона зізналася, що била дитину за непослух шнуром від пилососа, жінку заарештували.

Знайомі вважали Наталю Щербакову зразковою матір'ю. Перед початком суду прийомна бабуся дітей, яка жила разом з обвинуваченою та онуками в приватному будинку, повідомила Gazeta.ua, що представники органів опіки знали про те, що в прийомної сім'ї є проблеми, але закривали на них очі.

-Наташа хотіла вдочерити личше Аллочку, але їй сказали: сестер не можна розлучати. Настя була дуже кмітлива дівчинка, у 5 років навчилася читати, рахувати до 30 і писати, але у неї була жахлива поведінка, просто некерований характер. Ми думали її повернути
тому, в дитбудинок. Тому що вона била Аллочка, вона нам на зло какала і пісяла в квартирі на килим, - розповіла Ніна Яківна. - Наташа сказала в опіці, що не знає як бути, що почала її карати, але їй відповіли: "Нікому не кажіть, мовчіть". Взагалі нічим нам не допомогли.

Прокуратура звинувачує Щербакову за 4 статтями. За сукупністю цих статей названій матері загрожує 10 років колонії. Її молодшу прийомну дочку повернули в дитбудинок.

Давати свідчення суду Наталія Щербакова відмовилася. Вину визнала частково - в нанесенні легких тілесних ушкоджень. 28 квітня суд заслухає свідків.

-Настя померла від зараження крові, немає зв'язку між її смертю і покараннями. А саму тяжку статтю - "Нанесення тяжких тілесних ушкоджень" слідство поставило на підставі зашитої губи, яку дівчинка випадково розбила в липні, чому є свідчення. Але через цю статті Наталю взяли під арешт, і, як вона каже, змусили зізнатися, - заявила Gazeta.ua адвокат звинуваченої Олена Булачева.

Зараз ви читаєте новину «У Макіївці розпочався суд над опікункою, яка погубила 5-річну прийомну доньку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути