пʼятниця, 08 квітня 2011 11:57

Діти в Донецьку отруїлися неякісним сиром, висновок СЕС

Діти в Донецьку отруїлися неякісним сиром, висновок СЕС

Масове отруєння дітей в Донецьку, за попередніми даними, викликано ротавірусом і патогенним стафілококом, інфекція передалася через сир, приготований на дитячій молочній кухні з порушенням технології, повідомляє Донецька обласна санітарно-епідеміологічна станція.

"За попередніми даними, етіологічними факторами захворювання дітей є ротавірус і стафілокок, фактор передачі інфекції - сир, виготовлений на дитячій молочній кухні з порушенням технології приготування, можливим джерелом збудника інфекції - працівники дитячої молочної кухні", - йдеться в повідомленні, пише Інтерфакс-Україна.

Згідно з інформацією, дослідження виявили антиген ротавірусу у 17 дітей і двох працівників кухні. Встановлено наявність РНК ротавірусу у 7 дітей і в одній пробі харчових продуктів (сир, виготовлений 3 квітня).

Остаточний висновок щодо причини виникнення захворювань буде зроблено після завершення лабораторних досліджень, підкреслюють в облСЕС.

Станом на ранок 8 квітня кількість дітей, хворих на гостру кишкову інфекцію, становить 59 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Діти в Донецьку отруїлися неякісним сиром, висновок СЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути