четвер, 15 серпня 2013 06:58

У Македонії сталось збройне пограбування українських туристів

У Македонії з використанням зброї пограбували двох українських туристів, які мандрували країнами Балканського півострову автостопом.

Як стало відомо Gazeta.ua, жертвами збройного нападу стали викладач одного із київських вищих навчальних закладів Павло Салига та його супутниця Мар'яна Микитюк.

Вони розповіли, що під час подорожі по Македонії зупинились на одну ніч біля озера Мавровське, що розташоване недалеко від македонського міста Гостивар.

  Озеро Мавровське, Македонія
Озеро Мавровське, Македонія

"Ми розклали намет, повечеряли. Раптом почули, як до озера під'їхала машина. З неї вийшли двоє чоловіків з ліхтариками й рушили до нас", - зазначив Павло.

Незнайомці спробували зав'язати розмову із українськими туристами італійською мовою, але порозумітись один з одним так і не змогли.

"З їхньої поведінки стало зрозуміло, що вони від нас чогось хочуть. Мені спочатку чоловіки видались працівниками якоїсь служби — чи то рибінспекції, чи то екологічної. Подумав, що вимагають, аби ми забрались з берега. Тому я почав збирати намет. Натомість чоловіки замахали руками — мовляв, лишайтесь, ми нічого проти вашої присутності не маємо", - розповів Павло.

Коли мандрівники вже лягли спати, незнайомці повернулись до намету й зажадали, аби ті вийшли. Після цього вони почали ритись у речах українців, знайшли гаманець.

  Українські "автостопники" Павло Салига та Мар'яна Микитюк
Українські "автостопники" Павло Салига та Мар'яна Микитюк

"У гаманці лежало 400 доларів і банківські картки. Вони дістали готівку. Я спробував вирвати у них гроші, але "інспектори" загрозливо наставили на мене пістолет", - повідомив Павло.

"Крім грошей, вони більше нічого не взяли — ані документів, ані фотоапарат, ані мобільні телефони. Найбільше обурило те, що, йдучи від нас до своєї машини, вони голосно реготали", - згадала Мар'яна.

Українські туристи до місцевої поліції не звертались — вирішили, що це лише затримає їхню подорож, а гроші все одно не поверне.

Зараз ви читаєте новину «У Македонії сталось збройне пограбування українських туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути