понеділок, 24 вересня 2018 05:26

У Львові жорстоко порізали анархістів

У Львові жорстоко порізали анархістів
У Львові напали на анархістів. Фото: Фейсбук

У Львові учасники ультраправих рухів напали на учасників анархістської організації "Чорний стяг" та завдали їм важких травм.

У результаті нападу постраждали 4 активіста "Чорного стягу" - 2 дівчини і 2 хлопців. Про це повідомив представник "Чорного стягу" Антон Парамбуль, пише "Громадське".

Один із постраждалих хлопців отримав важку травму голови та ножове поранення грудної клітини, його оперують.

Нападники були "з ножами та молотками". Їх "було близько 20".

Парамбуль наголосив, що розпізнав на декількох нападниках футболки з написом "Національний корпус". Він додав, що дехто з нападників прикривав обличчя маскою.

За словами представниці "Чорного стягу" Вероніки Яблонської, яка у результаті нападу отримала ножові поранення, учасники організації не проводили акцій, а на них напали зненацька.

Яблонська розповіла, що отримала "глибоке ножове поранення в ногу" і "втратила багато крові".

"Ми грали у футбол біля школи за цирком, коли переодягалися, побачили групу осіб у чорному одязі. Напали, били телескопами (телескопічними битами - ред.), ножами", - розповіла вона.

Щоправда, Яблонська не змогла розпізнати, представники якої ультраправої організації напали на них.

Вона додала, що хлопець, який отримав поранення голови, прийшов до тями.

Олександра Омеляш, яка постраждала унаслідок нападу, сказала, що отримала "забиття та ножові поранення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сама відкрила двері зловмисникові: побили відому волонтерку

У лікарні, куди доставили постраждалих, "Громадському" повідомили, що важко постраждалий Сергій Господінін підключений до апарату штучного дихання - йому зробили операцію.

Речник поліції Львівщини Світлана Добровольська підтвердила напад на людей. Вона зазначила, що на місці працюють правоохоронці, але деталей не уточнила.

Це не перший напад на учасників лівих організацій у Львові. У травні у Львові на учасників "Чорного стягу" напали представники ультраправих рухів: тоді постраждали двоє людей.

"Чорний Стяг" — організація, яка позиціонує себе як "антиавторитарний рух, ціллю якого є побудова нового суспільства на засадах свободи, рівності, взаємодопомоги та соціальної справедливості".

22 вересня в Одесі намагалися вбити місцевого активіста Олега Михайлика. У дворі власного будинку в нього стріляли. Михайлика з важким пораненням грудної клітини відправили в операційну. Як розповіли медики, він втратив більше літра крові. Однак серце не було зачеплено кулею. Він пережив клінічну смерть, але пізніше прийшов у свідомість.

Зараз ви читаєте новину «У Львові жорстоко порізали анархістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути