середа, 11 липня 2012 16:30

У львівській багатоповерхівці три дні шукають змію

У львівській багатоповерхівці три дні шукають змію
Молочна змія дуже схожа на коралового гаспида, дуже отруйного плазуна. Фото: zoolog.ru

8 липня у Львові у квартиру на шостому поверсі будинка на вулиці Полуботка, 21 проникла змія. Очевидці кажуть, вона була яскраво-червоного забарвлення, тонка.

"Змію побачив мій сусід Михайло в неділю увечері. З вітальні вона чкурнула на балкон. Була сантиметрів п'ятдесят в довжину. Коли кинувся шукати на балконі — вона знову залізла в квартиру. Сусід дуже перелякався, адже думав, що змія отруйна. Викликав міліцію, рятувальників", - розповідає мешканець будинку Володимир Хіцяк.

В неділю та понеділок квартири на шостому поверсі обшукували рятувальники, правоохоронці опитували людей. Ні власника, ні змію знайти не вдалося. Володимир Хіцяк відправив дружину та 8-річну доньку до родичів в Миколаїв. Так само зробив його сусід, який мав неповнолітнього сина.

"11 липня на під'їзді будинку я побачив розклеєні оголошення, — розповідає Володимир Хіцяк. - Власник змії пише, що змія неотруйна, безпечна і беззуба, її можна брати в руки. Автор оголошення просить вибачення за інцидент і просить змію не вбивати, якщо хтось її знайде, а віддати йому за винагороду. Вказаний номер телефону. Зараз він поза зоною досяжності. Але ми написали заяву в міліцію, та будемо подавати на нього в суд. Ті незручності, які ми пережили за два дні ні з чим не порівняєш".

Молочну змію так і не знайшли.

"Молочна змія — неотруйна, ці плазуни можуть найбільше виростати до півтора метра. Вона яскравого забарвлення — поперечні біло-червоно-чорні смуги, тому її люблять розводити тераріумісти. Якщо вона вкусить — наслідків ніяких не буде. Місце просто треба змастити зеленкою. Але зовні вона схожа на дуже отруйну змію — коралового гаспида, тому недивно, що люди злякалися", - каже львівський зоолог Віктор Червоний.

Зараз ви читаєте новину «У львівській багатоповерхівці три дні шукають змію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути