субота, 18 листопада 2017 15:49

У Києві затримали чеченців-убивць

У Києві затримали чеченців-убивць
Фото: uapress.info

Служба безпеки України затримала двох громадян Російської Федерації, яких розшукував Інтерпол за особливо тяжкі злочини.

Про це повідомляє прес-служба СБУ у Facebook.

"У Києві правоохоронці затримали уродженця Чечні, оголошеного у міжнародний розшук за скоєння особливо тяжких злочинів. За інформацією Інтерполу, іноземець брав участь у скоєнні низки замовних вбивств, зокрема, головного редактора російського видання Forbes – громадянина США Пола Хлєбнікова та заступника голови – керівника апарату уряду Чеченської Республіки у 2001-2003 роках. За оперативною інформацією спецслужби, після втечі з Росії затриманий перебував у складі організованого злочинного угруповання, яке в Україні займалось вимаганням грошей у приватних підприємців", - ідеться в повідомленні.

Крім того, на Полтавщині затримали ще одного громадянина РФ, оголошеного у міжнародний розшук.

"Раніше засуджений за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів у складі організованої групи в країнах ЄС уродженець міста Грозний тривалий час переховувався від слідства. За інформацією Інтерполу стало відомо, що у 2013 році підсудний росіянин за допомогою свого спільника здійснив втечу з приміщення залу суду міста Сандвік у Норвегії. Після скоєння чергових злочинів, пов'язаних із викраденням автомобілів престижних марок, громадянин РФ був поданий у міжнародний розшук Французькою Республікою. Для уникнення кримінальної відповідальності він переховувався у різних країнах за підробленими паспортами", - повідомляє СБУ.

Затриманим обирають запобіжний захід. Далі їх екстрадують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чеченці влаштували стрілянину на вечірці у московському хмарочосі

Пола Хлєбнікова застрелили в Москві 9 липня 2004 року. Фігурантами у цій справі проходили двоє уродженців Чечні: Муса Вахаєв і Казбек Дукузов. Крім того, у справі фігурував московський нотаріус Фаіль Садретдінов, який був посередником між замовником і виконавцями злочину. У травні 2006 року присяжні виправдали підсудних. Фігурантів справи звільнили з-під арешту. У листопаді 2006 року Верховний суд Росії скасував виправдувальний вирок.

Зараз ви читаєте новину «У Києві затримали чеченців-убивць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути