Ексклюзиви
понеділок, 18 лютого 2019 13:09

У Києві зафіксували першу смерть від кору

У Києві зафіксували першу смерть від кору
У Києві зафіксували першу смерть від кору. Фото - Волинь 24

У Києві внаслідок ускладнень від кору померла 57-річна жінка. Це - перший випадок смерті від цієї інфекційної хвороби у столиці.

У жінки виникла тяжка пневмонія, повідомила провідний інфекціоніст України, завідувач кафедри інфекційних хвороб Національного медуніверситету ім. Богомольця Ольга Голубовська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хворого на кір військового звільнили із ЗСУ

"Днями в Олександрівській лікарні зафіксовано смертельний випадок через кір. Померла 57-річна жінка. Ускладненнями були тяжка пневмонія та підозра тромбоемболію легеневої артерії. Це - перший випадок в лікарні, і в Києві", - сказала професор Голубовська, передає Укрінформ.

Протягом 2018 року в Україні на кір захворіли понад 53 тис. людей. Це найбільше серед країн Європи — там до 34 тис. хворих в одній країні. У Європі від недуги торік померли 72 особи, зокрема, 16 українців. Це — рекорд за десятиліття. Причина такої кількості хворих — у низькому рівні вакцинації. З початку 2019-го на кір в Україні захворіли 15 тис. осіб. Найбільше у Львівській, Вінницькій, Рівненській, Хмельницькій областях і місті Києві. Понад половина недужих — діти.

Зараз ви читаєте новину «У Києві зафіксували першу смерть від кору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути