Ексклюзиви
середа, 13 лютого 2019 14:07

Хворого на кір військового звільнили із ЗСУ

Хворого на кір військового звільнили із ЗСУ
today З лав ЗСУ звільнили військогового, хворого на кір

В одній із військових частин України командування відмовило в лікуванні хворому на кір військовослужбовцю і достроково розірвало з ним контракт.

Екс-військовослужбовець 21-го батальйону 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади Дезідер Мурза захворів, коли перебував у навчальному центрі "Десна", в який його відправили в січні. У Мурзи була підозра на запалення легенів. Тому чоловік написав відмову від навчань і відправився назад у частину, щоб йому надали медичну допомогу. Натомість у центрі кваліфікованої допомоги надати йому не змогли, пише OBOZREVATEL.

"У "Десні" всі думали, що в мене запалення легенів. Коли я приїхав у частину 2 лютого, зняв майку і виявив висип", – розповідає Мурза.

Тиждень солдат пролежав із температурою під 40 градусів, водночас йому не забороняли контактувати з іншими солдатами, і навіть намагалися ставити в наряд.

"Більше з такими симптомами хлопців не було. Але я ж міг їх заразити. Мене хотіли навіть у наряди ставити, я відмовлявся, у мене був постійний контакт із військовими", – зазначив він.

8 лютого командування достроково розірвало контракт з військовослужбовцем після року і десяти місяців служби, нібито у зв'язку зі службовою невідповідністю. Хворого з температурою солдата відправили додому.

"Мене звільнили за невідповідністю, за те, що недолікувався і повернувся хворий, і вони мене не захотіли тут лікувати", – заявляє постраждалий.

"Був звільнений у зв'язку зі службовою невідповідністю", – повідомила прес-секретар 56-оїй окремої мотопіхотної Маріупольської бригади Поліна Кравченко.

Водночас вона заперечує той факт, що на момент звільнення Мурза був хворий. Також Кравченко додала, що в інших військових симптоми захворювання на кір відсутні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися подробиці про студента, який помер від ускладнень кору

Мурза нині перебуває на стаціонарному лікуванні, після якого його повинні перевести на домашнє. Як тільки його випишуть з лікарні, колишній військовий збирається добиватися справедливості.

"Я хочу подати в суд і отримати матеріальну компенсацію через розірвання контракту з їхнього боку. Вони не розібралися в ситуації, а просто звільнили", – заявив Мурза.

За минулий тиждень темпи захворювання на кір серед українців знизилися на 7% порівняно з тижнем раніше – захворіли понад 3 тисячі осіб.

Від ускладнень, викликаних кором, померли дві людини. Цього року від кору померли вісім осіб, серед яких двоє дітей.

Зараз ви читаєте новину «Хворого на кір військового звільнили із ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути