неділя, 17 лютого 2019 00:41

Україні загрожує епідемія кору

Протягом 2018 року в Україні на кір захворіли понад 53 тис. людей. Це найбільше серед країн Європи — там до 34 тис. хворих в одній країні. У Європі від недуги торік померли 72 особи, зокрема, 16 українців. Це — рекорд за десятиліття.

Причина такої кількості хворих — у низькому рівні вакцинації.

З початку 2019-го на кір в Україні захворіли 15 тис. осіб. Найбільше у Львівській, Вінницькій, Рівненській, Хмельницькій областях і місті Києві. Понад половина недужих — діти.

— Спалах кору в Україні переростає в епідемію, — пояснює інфекціоніст 46-річний Віталій Євтушенко, доцент кафедри Національного медичного університету ім. Олександра Богомольця. — Ситуацію ускладнює одночасне поширення грипу, бо перші кілька днів симптоми однакові. Висипи від кору з'являються пізніше. Бувають і на слизових оболонках внутрішніх органів. Можуть вражати кишечник, тому в людини буде пронос. Симптоми такі ж, як і при дизентерії.

Якщо немає хронічних недуг, температура збивається і людина почувається нормально, кір можна лікувати вдома. Але лікар обов'язково повинен оглянути хворого.

Зараз ви читаєте новину «Україні загрожує епідемія кору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають