вівторок, 08 лютого 2011 14:55

У Києві викрили групу, яка переправляла в Україну нелегалів

У Києві викрили групу, яка переправляла в Україну нелегалів

У Києві співробітники СБУ викрили організовану злочинну групу, яка незаконно переправляла іноземців в Україну.

Як повідомили в прес-секторі Управління СБУ в Києві, в одному з офісних приміщень у Шевченківському районі столиці зловмисники підробляли документи, які давали право на в'їзд в Україну іноземним громадянам.

Встановлено, що організатор напівлегальної структури - 43-річний виходець з країни Близького Сходу, який свого часу одружився з українкою і під виглядом туристичного бізнесу розпочав протиправну діяльність в Україні.

Члени злочинної групи знаходили клієнтів-іноземців, переважно з країн Близького Сходу, і вносили неправдиві дані в офіційні документи.

За чотири роки протиправної діяльності ділки переправили в Україну майже 150 іноземних громадян.

Під час проведення обшуків в робочих кабінетах фірми співробітники СБУ вилучили десятки ксерокопій та оригіналів паспортів іноземців, запрошень на в'їзд, печатки комерційних структур, на адреси яких здійснювалося запрошення іноземців.

Слідчим відділом УСБУ в Києві проти трьох членів злочинної групи порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину організованою групою) Кримінального кодексу України.

Рішенням Печерського райсуду столиці двоє затриманих перебувають під вартою, третьому зловмисникові обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. Ведеться слідство.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Києві викрили групу, яка переправляла в Україну нелегалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути