пʼятниця, 01 лютого 2013 12:05

У Китаї вибухнула вантажівка з піротехнікою й обвалила міст. В інциденті загинуло 26 осіб
9

Фото: Фото: Reuters

Щонайменше 26 людей загинули при обваленні автомобільного моста у центральній частині Китаю в п'ятницю, 1 лютого, повідомляє Agence France-Presse.

Інцидент стався в повіті Мяньчі провінції Хенань. Під час руху по мосту вибухнула вантажівка, що перевозила фейєрверки, в результаті чого обвалилася 80-метрова ділянка моста. Як мінімум шість транспортних засобів впали з моста і розбилися. Причина вибуху невідома.

Міст, на якому стався інцидент, є частиною 4400-кілометровій автостради G30, яка тягнеться від кордону Китаю з Казахстаном до узбережжя Жовтого моря. Ця магістраль є найдовшою в Китаї.

В даний час китайці готуються до святкування нового року за місячним календарем, який настане 10 лютого. Це свято багато хто з них прагнуть провести у своїх рідних містах та селищах, тому автомобільний рух на дорогах зараз особливо інтенсивний, зазначає Agence France-Presse. Неодмінним атрибутом святкування нового року за місячним календарем є піротехніка. Найімовірніше, вантажівка, яка вибухнула на мосту, якраз перевозила феєрверки, призначені для свята.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї вибухнула вантажівка з піротехнікою й обвалила міст. В інциденті загинуло 26 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути