вівторок, 20 грудня 2011 22:07

Спецтема: Пригоди Femen у Білорусі

У КДБ Білорусі посміялися над інцидентом Femen

У КДБ Білорусі посміялися над інцидентом Femen

Міністерство внутрішніх справ та Комітет державної безпеки Білорусі не мають інформації про причетність своїх співробітників до знущань над трьома громадянками України-активістками жіночого руху Femen в білоруському лісі.

Про це "Українським Новинам" повідомили представники прес-служб зазначених відомств.

"У мене з цього приводу інформації немає. Про те, що ви говорите, я в курсі, але ось те, що вони були затримані співробітникам МВС і КДБ - це я вперше від вас чую... У мене немає інформації, що вони мають до цього відношення ... яким-небудь чином причетні до того, про що зараз пишуть в Інтернеті", - заявив начальник управління інформації і громадських зв'язків МВС Білорусі Костянтин Шалькевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дівчат з FEMEN всю ніч катували білоруські КДБшники

При цьому він зазначив, що не збирається перевіряти інформацію про причетність правоохоронних органів Білорусі до даного інциденту, оскільки не бачить підстав.

Начальниця центру інформації і громадських зв'язків КДБ по Гомелю Світлана Кріцина на питання, чи відповідає дійсності інформація про те, що в Єльську районі Гомельської області співробітники білоруських правоохоронних органів познущалися над дівчатами з Femen, повідомила, що взагалі не чула про таку подію.

"Ой, я взагалі перший раз про це чую ... Навіть не уявляю, про що ви говорите", - заявила Кріцина і розсміялася.

Після цього вона поспішно попрощалася і кинула трубку.

Раніше повідомлялося, консул України в Білорусі відправився в село Беки Гомельської області, в якому перебувають три активістки Femen - Інна Шевченко, Оксана Шачко та Олександра Немчинова.

Одна зі зниклих вчора активісток - Інна Шевченко - вийшла на зв'язок і повідомила, що її і двох колег на мінському вокзалі затримали співробітники міліції і КДБ, і вивезли в ліс, де знущалися над ними, погрожували вбити, після чого обстригли волосся кинули голими в лісі.

Зараз ви читаєте новину «У КДБ Білорусі посміялися над інцидентом Femen». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути