вівторок, 20 грудня 2011 11:25

Спецтема: Пригоди Femen у Білорусі

Зниклих у Мінську дівчат з FEMEN шукають вже 20 годин

Після вчорашньої акції FEMEN у Мінську пропали троє дівчат з організації.

"Терміново! Увага! Допоможіть! У Білорусі пропали активістки FEMEN. З 18.00 за київським часом активістки FEMEN перестали виходити на зв'язок, а через годину у них всі телефони були вимкнені. Пропали учасниці антилукашенківскої акції "КГБатька" - Шевченко Інна, Шачко Оксана, Немчинова Олександра, а також відео-оператор FEMEN Кітті Грін. Звертаємося за допомогою до всіх, будемо вдячні за будь-яку інформацію про місце перебування активісток. Просимо користувачів ЖЖ і ФБ поширити інформацію про зникнення дівчат", - написали активістки у своєму блозі.

Дівчата з FEMEN вчора в Мінську біля будівлі КДБ провели акцію, приурочену до річниці подій Майдану.

Вони роздяглися і розгорнули плакати з написами "Жыве Беларусь!"

Дівчата намалювали на обличчі вуса, в однієї з них на спині був зображений Лукашенко. Українки вигукували "Жыве Беларусь!".

У коментарі Gazeta.ua лідер організації Анна Гуцол повідомила, що оператор Кітті Грін вже знайшлась. А от з рештою дівчат досі немає зв'язку.

"Їх немає в жодному відділку міліції. Останній раз вони виходили в 6 вечора на зв'язок і говорили, що збираються їхати на автовокзал і виїжджати з Мінська. Але через 40 хвилин у них були відключені телефони", - зауважила вона.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Феменки" почали приймати у свої лави великогабаритних дівчат

"Оператор уже знайшлась. Вночі її вивезли у Литву. Вона вночі вийшла на зв'язок по Skype. Вона зараз у Вільнюсі. Однак про дівчат вона нічого не знає, тому що вона була затримана КДБ ще зранку під час акції", - додала Гуцол.

За словами лідерки FEMEN, дівчат офіційно не затримували.

"Проте у Мінську є така традиція — протримати ніч, потім офіційно ніби затримати. Тут можуть і депортувати тихо вночі. Невідомо, що може з ними відбуватися. Якби офіційно затримали, ми б принаймні знали де вони і що з ними. А так телефони у них відключені", - наголосила Анна.

Дівчина підкреслила, що знайомі журналісти допомагають шукати дівчат.

"Багато знайомих журналістів з Мінську роблять продзвони, шукають через друзів, через тих, хто був затриманий вчора. Наші друзі дали адвокатів, які роблять теж запити у міліцію, в КДБ. Вони дзвонили українському консулу у Мінську, який вже шукає їх", - зауважила Гуцол.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Голу "феменку" з паркану під Кабміном знімали пожежники

Дівчина розповіла, що вони поки що чекають на хоч якусь інформацію: "Сподіваємося, що зранку буде краще просуватись справа, тому що вночі важко було шукати".

Лідерка FEMEN сподівається, що з дівчатами все буде добре.

"Думаю, що завдяки пресі, завдяки розповсюдженню інформації, Мінськ не дозволить тихо приховати дівчат і щось з ними недобре зробити. Думаю, що МЗС України посприяє цьому", - наголосила вона.

Зараз ви читаєте новину «Зниклих у Мінську дівчат з FEMEN шукають вже 20 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

79

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути