четвер, 06 грудня 2012 21:50

У Греції відбулися масові сутички студентів із поліцією
8

Фото: Фото: Reuters

Масові заворушення зафіксовані в центрі Афін 6 грудня, в четверту річницю загибелі 15-річного підлітка від кулі поліцейського.

Студенти закидали правоохоронців камінням, пляшками із запальною сумішшю, ставалися сутички з поліцією.

На вулиці Афін вийшли близько двох тисяч молодих людей, який скандували "Вбивці дітей!". Їм протистояли 5 тис. поліцейських, у тому числі зі спецпідрозділів по боротьбі з масовими заворушеннями.

Заворушення почалися і в Салоніках, де поліцейські використовували світлошумові гранати. В акції брали участь близько тисячі студентів, передає Reuters.

15-річний підліток Алексіс Грігоропулос загинув від кулі поліцейського 6 грудня 2008 року в районі Ексархія після перепалки молоді з поліцією. Його загибель спровокувала двотижневі протести, погроми й підпали по всій країні, в Афінах були розгромлені сотні магазинів. Поліцейський, який стріляв у підлітка, в 2010 році отримав довічний термін.

Заворушення в річницю загибелі підлітка стають уже традиційними - після акцій пам'яті групи анархістів нападають на поліцію, та відповідає сльозоточивим газом і арештами десятків людей.

Зараз ви читаєте новину «У Греції відбулися масові сутички студентів із поліцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути