Ексклюзиви
вівторок, 21 травня 2013 11:30

У Гані роздача святої води призвела до загибелі 4-х людей

У Гані роздача святої води призвела до загибелі 4-х людей
Деякі віряни зайняли місце в церкві ще напередодні. Фото: Lenta.ru

У столиці республіки Гана Аккрі у неділю, 19 травня, чотири людини загинули в тисняві, що утворилася, коли жителі міста вирушили в євангелічну церкву за святою водою. Ще понад 20 осіб були поранені і доставлені у лікарні.

За словами представника поліції Гани, коли поширилися чутки, що на службі у храмі Церкви Всіх Націй, "Синагога", роздаватимуть святу воду, що зцілює хвороби, на службу зібралося надзвичайно багато народу. Якщо зазвичай у неділю в цю церкву приходить близько 15 тисяч осіб, то цього разу їх було близько 45 тисяч, зазначає Ghana Business News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість жертв тисняви в індійському храмі зросла до 113

Деякі віряни зайняли місце в церкві ще напередодні. У результаті ті, хто прийшов у неділю, почали намагатися прорватися в і без того забиту будівлю, зазначає Ghana Business News. Це призвело до серйозної тисняві, яку ніхто, в тому числі поліція, не очікував, тому що церковна влада планувала провести звичайну недільну службу і не збиралися видавати воду.

Чутки про роздачу святої води утворилися, ймовірно, тому, що 12 травня про те, що в різні країни буде відправлена вода, що володіє цілющими властивостями, заявив керівник Церкви Всіх Націй "Синагога", популярний нігерійський проповідник Темітопе Балогун Джошуа (Temitope Balogun Joshua), відомий як Т.Б. Джошуа (TB Joshua). Він і його прихильники стверджують, що вони вміють творити чудеса, зокрема, зцілювати сліпих.

Зараз ви читаєте новину «У Гані роздача святої води призвела до загибелі 4-х людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути