вівторок, 20 березня 2007 11:54

У Донецьку інваліди-чорнобильці оголосили голодування і вимагають перерахунку пенсій

У Донецьку біля будівлі Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області проходить безстрокова голодовка 12 інвалідів-чорнобильців.

Акція пов"язана з відмовою Пенсійного фонду зробити перерахунок раніше призначених пенсій по інвалідності ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

Як повідомив ініціатор голодовки Микола Гончаров, 31 січня 2007 року закінчився термін, даний Кабміну для того, щоб привести нормативні акти у відповідність із законом "Про статус і соціальний захист громадян, що постраждали унаслідок Чорнобильської катастрофи" і провести подальший перерахунок пенсій.

До цих пір ніякої реакції від посадовців не було, хоча чорнобильці вже зверталися до міського голови та голови Донецької обладміністрації, а також до начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

У зв"язку з цим, як заявляє Гончаров, всю відповідальність за погіршення власного здоров"я чорнобильці покладають на уряд Віктора Януковича і керівництво Донецької області, пише Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку інваліди-чорнобильці оголосили голодування і вимагають перерахунку пенсій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути