вівторок, 05 червня 2012 11:29

У Дніпропетровському вузі підтвердили, що підозрюваний в терактах працював у них

У Дніпропетровському вузі підтвердили, що підозрюваний в терактах працював у них
Всіх затриманих арештували. Фото: donbass.ua

Ректор Дніпропетровського університету Микола Поляков підтвердив, що один з підозрюваних в організації вибухів у Дніпропетровську 27 квітня працював на кафедрі політології старшим викладачем.

"Один з підозрюваних Віктор Сукачов працював з листопада 2011 року на пів-ставки старшим викладачем на кафедрі політології. Він виграв конкурс і дав спецкурс партології, курс "державне управління та місцеве самоврядування". Двоє інших підозрюваних в університеті не працювали", - сказав Поляков на прес-конференції у вівторок.

Від також зазначив, що арешт викладача університету для всього колективу вузу став повною несподіванкою і "повним шоком".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибухи в Дніпропетровську вигідні владі

Ректор зазначив, що університет сприяв ходу розслідування. Поляков відзначив, що "нам не пощастило, що членом нашого суспільства була така людина".

Сукачов у 2000 році закінчив Дніпропетровський університет. У 2005 році захистив дисертацію кандидата політичних наук за спеціальністю "Політичні інститути і процеси". Працював викладачем гімназії № 66, аналітиком газети "Зоря і бізнес і політика".

Як повідомлялося, 27 квітня вдень у Дніпропетровську протягом години сталися чотири вибухи, постраждала 31 людина (у тому числі 10 підлітків), 26 з них були госпіталізовані. В даний час в лікарні залишається одна постраждала.

Слідчі СБУ розслідують кримінальну справу, порушену прокуратурою за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу Україні. Всі вибухові пристрої були закладені в бетонні урни.

1 червня стало відомо, що затримано чотирьох осіб. Всі вони за рішенням суду арештовані для проведення розслідування.

Зараз ви читаєте новину «У Дніпропетровському вузі підтвердили, що підозрюваний в терактах працював у них». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути