Ексклюзиви
субота, 02 червня 2012 11:46

Москаль: Двоє із затриманих за дніпропетровські теракти - викладачі вузу

Москаль: Двоє із затриманих за дніпропетровські теракти - викладачі вузу
Москаль вважає дії шантажистів непрофесійними фото:obozrevatel.com

Причетність затриманих до терактів у Дніпропетровську, а тим більше політичних мотивів їх здійснення, викликає дуже багато запитань.Про це заявив народний депутат, екс-заступник глави МВС і екс-заступник глави СБУ Геннадій Москаль, повідомляє його прес-служба.

Депутат зазначив, що, за достовірною інформацією, не правоохоронні органи вийшли на підозрюваних, а підозрювані вийшли на них, повідомляє Українська правда

"І якщо вже озвучена версія про політичні мотиви теракту, то необхідно з'ясувати, чи не підштовхнув їх хтось до цього кроку – вийти на СБУ? І чи не залишиться в подальшому цей "хтось" у статусі "невстановленої слідством особи"?", - зазначив Москаль.

За його інформацією, за два з половиною тижні до затримання підозрюваних на Управління СБУ в Дніпропетровській області вийшли невідомі й зажадали спочатку два мільйони доларів, а побачивши, що СБУ пішла на переговори, – чотири з половиною мільйонів доларів.

Депутат зазначає, що дії шантажистів були настільки наївними й непрофесійними, що для оперативникам не було особливих труднощів встановити їх особи.

Імена підозрюваних: Сукачов Віктор Валерійович 1978 року народження, Федоряк Віталій Віталійович 1977 року народження, Просвірнін Лев Володимирович 1979 року народження – всі місцеві мешканці. Про існування четвертого підозрюваного СБУ не знала, його згодом вказали названі троє осіб.

Один із затриманих виявився викладачем політології поважного вузу Дніпропетровська, інший – його колега по кафедрі, асистент за посадою, повідомляє депутат.

Ще до затримання "шантажистів" СБУ на підставі закону "Про оперативно-розшукову діяльність" встановила їх місце проживання, місце роботи, родичів, друзів і знайомих.

30 і 31 травня було зібрано близько шістдесяти оперативних груп для проведення обшуків. Всім їм видали конверти зі списком предметів і речей, які необхідно було знайти. Обшуки проводилися в трьох підозрюваних, їхніх родичів та знайомих, у квартирах, гаражах і дачних приміщеннях.

"Як кажуть самі учасники обшуків, майже все, вказане в конвертах, знаходилося – пляшечки, пробірки, якісь реактиви, порошки, рукавички, футболки, куртки-вітровки, кеди. Складалося враження, що вже перед початком обшуків було відомо, що де лежить", - зазначив Москаль.

Зараз ви читаєте новину «Москаль: Двоє із затриманих за дніпропетровські теракти - викладачі вузу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути