середа, 29 серпня 2012 16:26

У центрі Мюнхена вибухнула 250-кілограмова бомба
6

Бомба була виявлена в понеділок, 27 серпня
Фото: Фото: Reuters
Було прийнято рішення провести контрольований підрив
Операція зі знешкодження бомби пройшла успішно

Увечері у вівторок, 28 серпня, німецькі вибухотехніки були змушені здетонувати виявлену у центрі Мюнхена 250-кілограмову авіабомбу часів Другої світової війни, повідомляє Associated Press.

За словами представника місцевої поліції, операція зі знешкодження бомби пройшла успішно, хоча палаючі уламки, що розлетілися на значну відстань під час вибуху, стали причиною декількох загорянь в довколишніх будинках. Всі, хто знаходилися там, були завчасно евакуйовані.

Бомба була виявлена в понеділок, 27 серпня, під час будівельних робіт у районі Швабінг (Schwabing). Спочатку сапери мали намір знешкодити її ввечері того ж дня, проте зробити це їм не вдалося і на наступний день. Під час цих спроб вибухотехнікам вдалося з'ясувати, що бомба американського виробництва була скинута під час одного з нальотів авіації союзників на Мюнхен. Вона оснащена хімічним детонатором уповільненої дії, що значно ускладнило знешкодження бомби.

У підсумку було прийнято рішення провести контрольований підрив, щоб мінімізувати ризик і можливі втрати. Бомбу обклали вибухівкою і підірвали.

 

Зараз ви читаєте новину «У центрі Мюнхена вибухнула 250-кілограмова бомба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути