четвер, 26 липня 2012 08:54

Біля запорізького села викопали півтори тисячі снарядів

Біля запорізького села викопали півтори тисячі  снарядів

24 липня о 17:05 у селі Українка Вільнянського району працівники приватного підприємства під час проведення земляних робіт, прокладаючи водогін, виявили 10 вибухонебезпечних предметів часів війн. Місце знахідки знаходилося за 30 м від житлових будинків та за 50 м від залізничної колії станції Янцево.

Про це повідомили у прес-службі МНС.

"24 липня близько 17 години вечора на околиці села Українка у Вільнянському районі під час земляних робіт люди виявили підозрілі предмети схожі на вибухонебезпечні. Як з'ясувалося, робітники приватного підприємства за допомогою трактора рили траншею для підводу води до села. На глибині близько 1,5 м вони наткнулися на вибухонебезпечні знахідки. Не гаючи часу, люди відразу зателефонували до служби порятунку "101". Місцеві органи влади та працівники міліції до приїзду рятувальників організували охорону місця небезпечних знахідок", - розповіли МНСники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Олешківських пісках можна випадково заночувати на авіабомбі

Як зазначила речник Запорізького МНС Юлія Баришева, станом на 17:00 25 липня було виявлено близько півтори тисячі артилерійських снарядів і окремо 14 ящиків з патронами.

"Вчора найбільш небезпечні снаряди підірвали. Але багато з них перетворилися майже на порох, бо дуже довго пролежали у землі", - розповіла голова прес-служби.

За її словами, евакуацію місцевого населення не проводили, оскільки вибухівку знайшли на околиці села за городами. Проте людей обійшли і сповістили про можливу небезпеку

"Городи там у людей великі,тому проводити евакуацію не було доцільним. Попередили, щоб просто не виходили на городи під час роботи саперів. Люди поставилися до цього з розумінням", - додала Баришева.

Як розповіли рятівники, тут під час війни була якась бойова точка.

Наразі роботи з обстеження та розмінування території тривають. Для охорони території залучено працівників міліції. За прогнозами МНСників, роботи будуть тривати ще сьогодні цілий день.

Зараз ви читаєте новину «Біля запорізького села викопали півтори тисячі снарядів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути