четвер, 19 квітня 2012 17:04

100-кілограмову авіабомбу знайшли біля автопарку на Вінниччині

100-кілограмову авіабомбу знайшли біля автопарку на Вінниччині
Авіабомба ФАБ-100 довжиною 80 сантиметрів в діаметрі 35 сантиметрів. Фото: прес-служба МНС

19 квітня о 14.10 в піщаному кар'єрі села Журава Липовецького району на Вінниччині підірвали 100-кілограмову авіабомбу. Снаряд знайшли за день на смітнику сусіднього села Вахнівка біля місцевого автопарку.

"Там поряд смітник сільський. Сусід пішов викидати сміття, як його перепинають двоє чужих. Кажуть:"Ви в бік підіть подивіться, там бомба лежить" І втекли. Це зовсім не наші люди були. Напевно, шукачі металу. Почали рити землю, а там от такий сюрприз знайшли", - розповіла місцева жителька.

Селяни викликали на місце рятувальників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині неподалік від залізничних колій знайшли вибухівку

"Авіабомба ФАБ-100 довжиною 80 сантиметрів в діаметрі 35 сантиметрів, лежала на півметровій глибині. З якихось причин вона не вибухнула, коли її скинули з літака. В землі пролежала близько 70 років", - повідомив начальник пожежно-рятувальної частини Липовецького району Ігор Купрійянов.

"Ніколи й не думали, що там така небезпека знаходиться. Скільки себе пам'ятаю, там поруч простояло п'ять гаражів. От скажіть, щось би сталося, а там бомба. Люди звичайно злякалися. Ми ж можна сказати, на бомбовому полі будувалися. Хто там перевіряв перед забудовою, що у землі. Зараз люди вже думають за те, щоб перевірити свої садиби з металошукачем. Мало там що", - розповіла сільський голова Вахнівки Анна Нагорна.

З початку року а Липовецькому районі знешкодили 2 артснаряди та мінометну міну. Ті виявили неподалік річки. З початку року на території області зареєстровано 24 випадки, при яких вилучено та знешкоджено 55 одиниць вибухо-небезпечних предметів.

 

Зараз ви читаєте новину «100-кілограмову авіабомбу знайшли біля автопарку на Вінниччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути