пʼятниця, 03 серпня 2012 14:03

На Сумщині вибухом снаряда вбило підприємця

На Сумщині вибухом снаряда вбило підприємця
Звук вибуху було чути на кілометр. Фото: gazeta.sebastopol.ua

Під час вибуху на Сумщині одна людина загинула, ще одна тяжко травмована, повідомляє ТСН.

За попередніми даними, розірвався боєприпас часів війни, який двоє чоловіків намагалися розібрати.

"Вибух стався на крильці цього дома, свідчить про це сліди крові... Вибух мабуть був дуже сильний, бо все крильце посічене дрібними осколками", - розповів помічник дільничного інспектора Тростянецького райвідділу міліції Олександр Коробейник.

Звук вибуху було чути на кілометр. Місцевий житель Микола Овчаренко, який першим прибіг на місце, пригадує, як закривавлений чоловік тримав у руках палицю й наосліп намагався знайти дорогу.

"Піднімає голову, я, як обличчя побачив - взагалі жах там. Ну очі, були такі великі очі, й закривавлений увесь, обличчя все в крові, в порізах, мабуть від осколків", - поділився свідок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Олешківських пісках можна випадково заночувати на авіабомбі

Поки Микола викликав швидку та міліцію, його батько побіг до ставка, бо знав, що там мав бути ще один чоловік. Втім той загинув відразу. Поруч лежали іржаві боєприпаси. Небезпечний предмет Овчаренко описав, як залізячку завдовжки сантиметрів 12-13.

"Видно, що було удар між ніг і в груди, а той другий чоловік, видно ж, нахилявся дивитись, і видно, що в обличчя", - розповів свідок.

Чоловік, що загинув, був місцевим підприємцем, орендарем ставка. Той, що вижив, - охоронець. Нині він перебуває у тяжкому стані, у лікарні.

"З важкою травмою вибуховою, важка контузія обох очей, прооперований, на сьогоднішній день стан очей вкрай важкий, боремося за зір пацієнта", - повідомила лікар-окуліст Сумської обласної лікарні Дар'я Петрушенко.

Саме цей постраждалий мешкав у будинку, де все сталося. Правоохоронці кажуть, раніше він вже сидів за зберігання та виготовлення боєприпасів, а після ув'язнення взявся за старе.

Місцеві розповідають, не раз бачили охоронця ставка з металошукачем та лопатою в руках. Міни, гранати, набої - чоловік усе зносив сюди. А із гільз артилерійських снарядів він навіть сконструював мангал, на якому вони разом із господарем смажили рибу.

У день трагедії чоловіки разом роздивлялися чергову знахідку сторожа. На подвір'ї та під час обшуку будинку правоохоронці виявили кілька гранат, мінометних мін та зібрали осколки від предмету, який вибухнув. Припускають, що це могла бути граната РГД-33 або підривач від мінометної міни.

Зараз ви читаєте новину «На Сумщині вибухом снаряда вбило підприємця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути