неділя, 08 січня 2023 10:08

Спецтема: Війна Росії проти України

У британській розвідці назвали одну з "головних дилем" для Росії

У британській розвідці назвали одну з "головних дилем" для Росії
За даними британської розвідки, росіяни укріплюють оборонні позиції на півдні України. Фото: korrespondent.net

Росія зміцнює свої оборонні укріплення в центральній частині Запорізької області, особливо між містами Василівка та Оріхів.

Водночас загарбники зберігають там потужні сили. Про це йдеться у повідомленні міністерства оборони Великої Британії у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бахмут, Соледар, Сватове й Кремінна ‒ показали свіжі карти бойових дій в Україні

За даними британської розвідки, російське командування, імовірно, стурбоване можливістю великих наступальних дій України у двох секторах: на півночі Луганської області або на Запоріжжі.

"Великий український прорив на Запоріжжі серйозно поставив би під сумнів життєздатність російського "наземного мосту", що з'єднує Ростовську область Росії та Крим. Успіх України в Луганській області ще більше підірве проголошену військову мету Росії "звільнити" Донбас", ‒ ідеться у повідомленні.

У британській розвідці зазначають, що рішення про те, якій із цих ділянок фронту віддати пріоритет, нині є однією з головних дилем для російських планувальників.

Вночі на 8 січня російські загарбники вчергове атакували Запоріжжя. Південні околиці міста ворог обстріляв касетними боєприпасами, повідомив у Telegram голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Російські загарбники, зазнаючи великих втрат, продовжують спроби наступу на Бахмутському, Авдіївському та Лиманському напрямках. Окупанти намагаються покращити тактичне положення на Куп'янському напрямку. А на Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському ‒ обороняються. Про це вранці 8 січня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «У британській розвідці назвали одну з "головних дилем" для Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути