неділя, 08 січня 2023 07:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог зазнає величезних втрат ‒ у Генштабі повідомили гарні новини з фронту

Ворог зазнає величезних втрат ‒ у Генштабі повідомили гарні новини з фронту
Українські війська відбили атаки біля 16 населених пунктів. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники, зазнаючи великих втрат, продовжують спроби наступу на Бахмутському, Авдіївському та Лиманському напрямках.

Окупанти намагаються покращити тактичне положення на Куп'янському напрямку. А на Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському ‒ обороняються. Про це вранці 8 січня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки росіян в районах 16 населених пунктів: біля Стельмахівки, Макіївки і Білогорівки Луганської області. А також в районах Роздолівки, Соледара, Бахмута, Залізного, Первомайського, Водяного і Побєди на Донеччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли українських військових навчать працювати з Bradley ‒ у Пентагоні розповіли

"Противник продовжує зазнавати втрат. Так, 5 січня, з Ростова-на-Дону до Кемеровської області прибув потяг із заповненими мертвими росіянами рефрижераторами. Трупи мають розвантажити до місцевих моргів", ‒ йдеться у повідомленні.

За добу авіація Сил оборони України завдала ударів по 21 району зосередження противника. Трьох ударів завдали по зенітно-ракетних комплексах ворога. Було збито три розвідувальних БпЛА загарбників типу "Орлан-10".

Українські підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, п'ять районів зосередження живої сили та військової техніки, два склади боєприпасів ворога.

Тим часом окупанти тероризують мирних жителів на захоплених територіях. Так у Горностаївці, Каїрах, Заводівці й Маринському Херсонської області росіяни зупинили трансляцію усіх українських телеканалів, там працює тільки російське телебачення.

Підтверджений незначний наступ російських військ у Соледарі, але українські сили зберігають контроль над населеним пунктом станом на 7 січня. Просування росіян в районі Соледару не означає неминучого оточення Бахмута. Російські війська все ще далекі від цього, ідеться у звіті Інституту дослідження війни (ISW).

На Таврійському напрямку в окупантів більше немає такого поняття як "глибокий тил" завдяки діям Сил оборони. ЗСУ не дають ворогу розслабитися. Про це розповів командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський.

Зараз ви читаєте новину «Ворог зазнає величезних втрат ‒ у Генштабі повідомили гарні новини з фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути