вівторок, 16 квітня 2013 09:50

У бостонському марафоні брали участь українці
64

Ситуація з терактами на фініші Бостонського марафону розбурхала весь світ. Український МЗС зазначає, що в даний момент ведеться збір інформації, і найближчим часом стане відомо, чи постраждали українці від вибухів.

"За кілька годин ми дамо інформацію про можливих постраждалих українців в Бостоні. Поки ведеться збір інформації", - розповіли Delo.Ua в МЗС.

За даними відомства, у марафоні повинно могли брати участь 6 українців.

Як повідомляють іноземні ЗМІ, в США обмежили повітряне та наземне сполучення з Бостоном. Крім того заблокований мобільний зв'язок над усім містом. Зв'язуватися з родичами в місті рекомендується через соціальні мережі та інші засоби зв'язку.

Google, оперативно зреагувавши на ситуацію, створив окремий сервіс для допомоги та пошуку людей, які не можуть скористатися мобільними телефонами для зв'язку з близькими.

Події викликали паніку також у Нью Йорку.

За останніми даними, від вибухів постраждали вже 64 особи. Інформація про спійманого організатора теракту не підтвердилася в офіційних джерелах.

Соціальні мережі, зокрема Твіттер, переповнені повідомленнями про ситуацію на фініші Бостонського марафону.

Нагадаємо, перший вибух стався приблизно о третій годині дня за місцевим часом в той момент, коли переможець забігу перетнув фінішну межу. Незабаром після цього відбувся і другий вибух.

Американські ЗМІ з посиланням на очевидців події повідомляють про поранених і убитих. Поліція Нью-Йорка ввела посилену охорону навколо готелів і місць відпочинку на Манхеттені, повідомляє Reuters.

Поліції Бостона знайшла в місті "численні (незнешкоджені) вибухові пристрої", повідомляє сайт телеканалу NBC News з посиланням на місцеві влади.

Зараз ви читаєте новину «У бостонському марафоні брали участь українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути