пʼятниця, 14 вересня 2018 13:56

Трагедія у "Вікторії": на згарищі виявили жахливі знахідки

Трагедія у "Вікторії": на згарищі виявили жахливі знахідки
Через рік після трагедії у таборі "Вікторія" на згарищі знайшли дитячі останки та ще один кип'ятильник. Фото - slidstvo.info

Група незалежних експертів, яких залучили до розслідування трагедії в одеському таборі "Вікторія", знайшла на згарищі зуби та кістки дітей, а також другий кип'ятильник.

Експертів до розслідування долучили на вимогу батька загиблої Софії Мазур, пише Слідство.Інфо.

Кип'ятильник виявили на місці однієї з кімнат, але не в тій, з якої розпочалася пожежа. Перший електроприлад вилучили одразу після трагедії на місці загоряння - у кімнаті художнього керівника колективу "Адель" Тетяни Єгорової, яка відпочивала у таборі разом із дітьми.

Слідство розглядало версію, що пожежа сталася саме через перший невимкнений кип'ятильник. Другий електроприлад незалежні експерти передали правоохоронцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд виніс вирок виховательці табору "Вікторія"

"Виявлення цих фрагментів - звучить цинічно - жодним чином не впливає на перебіг розслідування і на факти – чи існує причинно-наслідковий зв'язок", - зазначив очільник поліції Одещини Дмитро Головін.

Без офіційного "паперу" неможливо говорити про те, важливий доказ чи ні. На його думку, це стосується як останків дітей, так і другого кип'ятильника.

У ніч проти 16 вересня торік в Одеському дитячому оздоровчо-спортивному таборі "Вікторія" сталася пожежа. Вигорів дерев'яний корпус №5, де перебували 42 вихованці будинку творчості "Промінь" і художній керівник ансамблю "Адель" Тетяна Єгорова. Загинули 3 дівчат із кімнати №11 на 2 поверсі - 8-річна Софія Мазур, 9-річна Анастасія Кулинич і Сніжана Арпентій, 12 років.

Зараз ви читаєте новину «Трагедія у "Вікторії": на згарищі виявили жахливі знахідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути