Ексклюзиви
субота, 07 січня 2017 10:00

ТОП найрезонансніших убивств 2016 року
8

Gazeta.ua нагадує найрезонансніші, найжорстокіші та найкривавіші вбивства минулого року.

Тіло адвоката знайшли в іншій області

 

Тіло44-річного адвоката Юрія Грабовського, який захищав російського бійця спецназу ГРУ Олександра Александрова, знайшли 25 березня о 4:00 неподалік Жашкова на Черкащині. Чоловіка побили а потім застрелили.Зник 5 березня. Перед цим поїхав у відрядження до Одеси. Оселився в готелі "Аркадія" на два дні. Свої речі з номера не забрав. На сторінці у "Фейсбуку" написав, що вирушив у Єгипет. Підозрювані в організації зникнення та убивстві адвоката заарештовані.

Убив, щоб не віддавати борг

 

1 квітня у місті Дніпро 29-річний Юрій Камінський убив, розчленував та спалив тіла 30-річного Максима Кузнецова та його сина Михайла, 13 років. Зробив це, бо був винен товаришеві 2 тис. грн. Його син, який грався у сусідній кімнаті на комп'ютері, став свідком розправи над батьком. 6 квітня поліцейські приїхали додому до Юрія Камінського. Його цивільна дружина не знала, де чоловік. У дворі за будинком було попелище. У ньому — рештки тіл. Камінського оголосили в розшук. 14 квітня затримали.

Мати отруїла синів, щоб не відібрали

 

3 квітня 30-річна Ганна Проданюк із селища Верховина Івано-Франківщини отруїла щурячою отрутою синів 9-річного Ростислава і Матвія, 2 роки. Собі порізала вени на руках і ногах. У будинку знайшли передсмертну записку. В ній Ганна прощається з подругами і просить у них вибачення. Жінку врятували. Розповіла, що злочин задумала давно. Вчинила так, бо батько молодшого, 2-річного Матвія погрожував, що відбере у неї дитину. Свого сина, 9-річного Ростислава, сам хотів виховувати чоловік Микола, з яким Ганна була у шлюбі. Без дітей жінка жити не хотіла.

Убивця помер у камері ізолятора

 

8 квітня 39-річний Сергій ­Шипулін із Кіровограда убив і розчленував свою ­хрещеницю 7-річну Софію Амандій. Того дня вона з батьками Яною і Павлом гостювала в нього. Дорослі смажили шашлики, дитина гралася у дворі. Поліція оголосила Шипуліна в розшук. Він утік із ножем, яким зарізав дитину. За кілька годин повернувся додому. Де його затримали. Убивцю взяли під варту. Казав, що нічого не пам'ятає. За 11 днів помер у камері слідчого ізолятора від інфаркту міокарда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аліну Дякову два дні тримали в підвалі

Забили до смерті в центрі села

 

2 травня в центрі села Троїцьке Біляївського району Одещини.неподалік сільської ради до смерті забили 34-річного Андрія Перекитного. Близько четвертої ранку повертався додому на "Жигулях". Підвозив двох знайомих. У центрі Троїцького його машину підрізав мікроавтобус "Тойота". Зупинився. Кілька чоловіків витягли Перекитного з авто. Повалили на землю та били ногами. Потім стрибали по уже мертвому тілу. У вбивстві підозрюють місцевого жителя 27-річного В'ячеслава Лазарева. Працював у міліції в Одесі. Потім перейшов наглядачем у колонію. Свою вину не визнав.

Лікаря убив пацієнт

 

23 липня 65-річного Андрія Лимича із Рівного знайшли мертвим у робочому кабінеті. Працював лікарем східної медицини. Правоохоронці затримали ­44-річного Миколу Люшина. Чоловік родом із Тюменської області Росії. В Україну переїхав ­2014-го. Лікувався в Лимича від алкоголізму. Перед убивством програв $ 1 тис. Хотів відігратися. Потрібні були гроші. Вирішив, що вони є у Лимича. Зранку взяв кухонну сокирку й поїхав до нього. Чекав до вечора. Коли лікар лишився сам, зайшов у кабінет і кілька разів вдарив його по голові. Сокира зламалася. Потім схопив лікарські ножиці й почав бити по шиї. Зачепив життєво-важливі судини. Лимич помер від утрати крові. З його кабінету зникло близько 50 тисяч гривень. Того ж дня убивця їх програв в автоматах.

Вбили за 90 секунд

 

13 серпня у селі Залізний Порт Голопристанського району на Херсонщині п'ятеро охоронців нічного клубу "Стамбул" убили 25-річного Павла Сушенцова. Чоловік із друзями святкував день народження. Увечері поїхали на пляж, хотіли зустріти схід сонця. Біля клубу "Стамбул" компанія дівчат сперлася на шезлонги. До них вийшов охоронець. Почав кричати, щоб забралися. Паша попросив добирати слова. За мить той сторож повернувся з чотирма колегами. Забили чоловіка до смерті за півтори хвилини.

Били битками кілька годин

 

10 жовтня від побоїв ­помер 36-річний Олександр Якимчук із міста Сквира на Київщині. У вбивстві підозрюють 30-річного Джаноглана Назім-­огли Аліксерова. Він — азербайджанець за національністю. У місті тримає ресторан "Каспій". Напередодні Олександр ніби-то розбив у його автомобілі лобове скло. Чоловіка кілька годин били битками та відливали водою, аби приходив до тями. Потім без свідомості привезли додому.

31-річний Дмитро Погорєлов із селища Овідіополь на Одещині 29 грудня вбив 42-річну Ольгу Журавльову та її 3-річну доньку Марію. Обом відрубав голови й підпалив будинок. Украв із двору вантажівку МАН і втік.
Зараз ви читаєте новину «ТОП найрезонансніших убивств 2016 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути