вівторок, 18 квітня 2017 06:01

"Там було місиво" - лікарка, яка добивала майданівців

"Там було місиво" - лікарка, яка добивала майданівців
Ольга Воржеїнова била ногою по лиці майданівця Володимира Силевича / фото: МедіаПорт

У Харкові суд обрав цілодобовий домашній арешт для Ольги Воржеїнової. 18 квітня 2015 року їй на ногу одягнули електронний браслет.

Жінку звинуватили в жорстокому побиттю учасників мітингу на підтримку України.

13 квітня 2014 в Харкові тривало два мітинги - проросійський та проукраїнський. Люди з георгіївськими стрічками, озброєні битами і палицями, напали на українських активістів що зібрались біля памятника Тарасу Шевченку. Люди закінчували акцію і розходилися.

Кількох активістів наздоганяють і б'ють в переході. Серед нападників - 54-річна Воржеїнова. Б'є ногою в голову закривавленого майданівця Володимира Силевича. Згодом на суді заявила, що по голові хлопця не била.

"Там було таке місиво. Спочатку в бійці брали участь тільки чоловіки, а тепер на мене намагаються повісити розбиту голову. Зробили з мене монстра. Я ж хотіла допомогти, нахилилася, а він мене послав куди подалі. Ось я і не стрималася", - заявила під час затримання.

9 лютого 2015 року їй присудили 1 рік і шість місяців в'язниці. Жінка подала апеляцію. 1 жовтня 2015 року суд задовольнив прохання, бо Воржеїнова має на утриманні лежачу матір і доньку – інваліда з дитинства. Її відпустили з зали.

"У суботу якийсь мужик так гамселив у двері, що мені довелося викликати міліцію. А на Великдень ввечері подзвонила жінка і сказала, що поставила мені в церкві свічку за упокій, щоб у мене відняло ноги", - скаржилась жінка на погрози.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як врятували Харків: адміністрацію звільнили від сепаратистів за 5 хвилин

Володимир Силевич каже, що нічого не пам'ятає з цього дня. Від удару ногою по голові він впав в кому. Довго лікувався та переніс кілька операцій на голові та хребті.

"Щоб ви розуміли, я ось ще вечір попереднього дня згадав, а що я робив з ранку перед мітингом і два тижні після травми - жодного спогади. Я навіть фотографії, відео дивлюся - я не пам'ятаю себе на них. Розумієте, цим ударом вибили всю кашу з моєї голови, все стало на свої місця! Якщо раніше я думав: ну, ось, є Україна, є, ось, Росія. А зараз якось все стало зрозуміло: хто я такий, в якій країні я живу", - розпові він.

Ольга Воржеїнова родом з міста Чугуїв, Харківська область. Працювала в харківському пологовому будинку № 1 лікарем-лаборантом. Живе у Харкові. Після бійки з роботи жінку звільнили.

Зараз ви читаєте новину «"Там було місиво" - лікарка, яка добивала майданівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути