середа, 21 вересня 2011 15:03

Тайфун "Роке" мчить до японської АЕС "Фукусіма"
15

Тайфун "Роке" в Японії
Фото: Фото: Reuters
Тайфун "Роке" в Японії
Тайфун "Роке" в Японії
Тайфун "Роке" в Японії
Тайфун "Роке" в Японії

В Японії число жертв тайфуну "Роке" зросло до шести осіб, десятки постраждалих. Тропічний циклон, який хлинув на східне узбережжя, фактично паралізував країну. До евакуації з небезпечних районів готуються більше мільйона японців, повідомляє vesti.ru.

Такого в Токіо не було вже 25 років. З 1986 року тайфун "Роке" - перший тропічний шторм, маршрут якого проходить безпосередньо над японською столицею. Японці, які вже звикли до ударів стихії, вживають необхідних рятувальних заходів. До аварійних і рятувальних робіт приєднались японські сили самооборони.

Як пише 1tv.ru, тайфун "Роке" обрушився на центральні райони Японії зі швидкістю майже 150 кілометрів за годину цілою стіною дощу. Буквально за кілька годин життя на острові Хонсю було паралізоване. Там скасували близько 300 внутрішніх авіарейсів. Перервалося поромне і залізничне сполучення, затопило ключові автомагістралі. Зупинились кілька великих підприємств.

У самому Токіо затоплені станції метро. Деякими вулицями людям доводилось пересуватися по пояс у воді, зазначає телеканал "ВЕСТИ". Пориви вітру зі швидкістю до 35 метрів за секунду буквально збивають людей з ніг.

Маршрут "Роке" співпаде з траєкторією руйнівного тайфуну 1979 року, який теж пройшов по всій території Японії, забравши життя понад 100 людей. Після Токіо наступним місцем "висадки на берег" стане північний схід країни, зруйнований катастрофічним цунамі в березні, включаючи зону навколо аварійної атомної станції "Фукусіма-1".

Лише напередодні там були знову виявлені істотні витоки радіоактивної води, і немає ніякої гарантії, що тайфун не стане причиною ще більш серйозних наслідків.


Зараз ви читаєте новину «Тайфун "Роке" мчить до японської АЕС "Фукусіма"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути