Ексклюзиви
вівторок, 20 вересня 2011 09:57

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

До Японії рухається потужний тайфун, 14 тисяч людей евакуюють

До Японії рухається потужний тайфун, 14 тисяч людей евакуюють

Майже 14 тисяч осіб отримали сьогодні вказівку про евакуацію в різних районах південно-західної Японії у зв'язку із загрозою зсувів і повеней через те, що наближається потужний тайфуну "Долі" - вже 15-й в нинішньому році. Найбільше він загрожує зараз острову Авадзі у Внутрішньому Японському морі. Там вказівку про евакуацію отримали понад 7 тисяч осіб.

Серйозне становище складається і в префектурі Міядзакі на південному заході острова Кюсю, на який безпосередньо йде тайфун. Сильні дощі заливають і префектуру Вакаяма в центральній частині тихоокеанського узбережжя головного японського острова Хонсю. Там виникла загроза прориву низки дамб, що призведе до великих повеней.

Швидкість поривів вітру в зоні тайфуну досягає 50 м/сек. Очікується, що по основній території Японії "Долі" вдарить 21 вересня.

На початку вересня центральним районам країни вже завдав істотної шкоди тайфун "Талас". У результаті зсувів і повеней загинули 63 людини, близько 40 вважаються зниклими безвісті.

Зараз ви читаєте новину «До Японії рухається потужний тайфун, 14 тисяч людей евакуюють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути