понеділок, 05 вересня 2011 12:31

В Японії виросла кількість жертв тайфуну "Талас"

В Японії виросла кількість жертв тайфуну "Талас"

Число жертв потужного тайфуну "Талас" в Японії зросло до 27 осіб. Ще 54 людини вважаються зниклими без вісті.

Кількість загиблих може значно зрости, оскільки на даний момент рятувальники не можуть дістатися до низки гірських ділянок через зсуви.

За даними влади, відрізаними від зовнішнього світу у важкодоступних районах опинилися щонайменше 3600 людей. У рятувальних операціях беруть участь військовослужбовці сил самооборони Японії.

12-й за рахунком в цьому сезоні тропічний циклон, "Талас" завдав удар по південному острову Сікоку і центральній частині основного японського острова Хонсю.

Поривами вітру пошкоджені дахи тисяч будівель, у тому числі популярного серед туристів стародавнього замку Нідзедзе в Кіото. Перерваний телефонний зв'язок, кілька десятків тисяч будинків залишаються без електрики.

Тайфун також паралізував роботу транспорту в країні. В аеропортах Японії скасовано понад 400 рейсів. Зупинився залізничний транспорт. Закрито рух по низці ключових автомагістралей країни.

В даний час "Талас" повільно переміщується від західного узбережжя Хонсю на північний схід, у напрямку Приморського краю РФ. Пориви вітру на окремих ділянках досягають швидкості 30 м/сек.

Зараз ви читаєте новину «В Японії виросла кількість жертв тайфуну "Талас"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути