середа, 25 березня 2020 07:45

Свідчення проти Мангера і шантаж: Левін зробив гучну заяву в суді

Свідчення проти Мангера і шантаж: Левін зробив гучну заяву в суді
В Україну із Болгарії повернули 42-річного Олексія Левіна. Він — підозрюваний в організації нападу на радницю міського голови Херсона, активістку 33-річну Катерину Гандзюк. Фото: hromadske.ua

Підозрюваний в організації нападу на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк Олексій Левін заявив, що заступник генерального прокурора Віктор Трепак змушував його свідчити проти інших фігурантів справи Гандзюк.

Розповів, що прокурор приходив до нього ще в болгарську в'язницю, коли провадження щодо нього ще було призупинене. Про це Левін заявив під час судового засідання у Печерському суді Києва, передає hromadske.

"Він був з телефоном, і ми домовилися писати усе на папірці. Він мені писав, показував, я йому писав та показував. Він виходив і забирав свій папірець, я забирав свій. Тоді у Болгарії він написав, якщо я не дам покази проти Мангера, мою дружину арештують з надуманої причини. Тому вона зараз не в Україні, а виїхала до подруги. Також в мене є близька людина, у якої є маленькі діти. Згадували про те, що це може негативно вплинути на неї. Також мені сказали, що в слідства є компромат на мене нецензурного змісту. Але це не так. Я певен, що проти мене не може бути чогось такого, щоб скомпрометувати мене. Я сказав, що ніщо не змусить мене говорити неправду", - заявив Левін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство Гандзюк: Левіну "зливали" інформацію - прокурор

Додав, що з заступником генпрокурора домовилися про те, що він не затримує процес екстрадиції з Болгарії, а той забезпечить дотримання його прав в Україні. За словами Левіна, порушення почались відразу після приїзду в Україну. Його досі не перевірили на коронавірус. Також Левіна не влаштовує те, що його помістили до ізолятора тимчасового тримання СБУ.

"Я звертаюся до прокурорів. Я готовий співпрацювати зі слідством, але коли мене переведуть до СІЗО. Я про це заявляв Трепаку від самого початку. Але він розумів, що якщо я буду давати покази, йому доведеться закрити провадження щодо деяких осіб. Через свою зацікавленість щодо конкретних осіб, він помістив мене до ІТТ СБУ", - сказав підозрюваний.

Також заявив, що він готовий пройти поліграф щодо двох речей — замовника і кислоти. За його словами, заступник генерального прокурора приходив до нього до ізолятора тимчасового тримання вже в Україні і нібито висунув нові вимоги.

"Він мені написав конкретно: "Щодо Мангера в мене є сумніви. Залишімо його в спокою. Але давай покази на Павловського". Коли я сказав, що я нічого не знаю про Павловського, він сказав: "Обирай — або Мангер, або Павловський з Паламарчуком". Я не розумію чому він змінив свою позицію", - каже затриманий.

Левін заперечив проти клопотання прокуратури продовжити строки досудового слідства у справі до липня 2020 року. Він наголосив, що після завершення строків розслідування 3-го квітня припинить брати участь у будь-яких слідчих діях.

Судове засідання в Печерському райсуді Києва відбулося 24 березня і проходило в закритому режимі через загрозу поширення коронавірусу. Підозрюваному в організації нападу на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк Олексію Левіну стало зле в судовому засіданні. Він попросив 10 хвилин перерви для провітрювання приміщення.

Зараз ви читаєте новину «Свідчення проти Мангера і шантаж: Левін зробив гучну заяву в суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути