Ексклюзиви
субота, 27 липня 2013 11:16

Сутички в Каїрі: 31 загиблий, 175 госпіталізованих
16

Фото: Reuters

У єгипетському Каїрі спалахнули небувало жорстокі зіткнення між прихильниками і супротивниками єгипетських "Братів-мусульман". За даними руху, за суботу загинули більше 30 людей. Сутички тривають, але офіційної інформації поки немає.

Вранці в суботу проходять запеклі зіткнення недалеко від мечеті Рабаа аль-Адауія в Каїрі, що стала місцем збору ісламістів, передає ИТАР-ТАСС. При цьому неясно, як почалася бійня і кому протистоять прихильники "Братів": військовим, які обіцяли виселити табір "законними методами", або ж противникам Мурсі. Без жертв не обійшлося і в другому за величиною місті Єгипту Александрії.

В епіцентрі заворушень у столиці виявилося один з найбільш густонаселених районів столиці Мадінат-Наср, шосе поряд з меморіалом невідомому солдату. Представники ісламістського руху "Брати-мусульмани" заявили про загибель 31 свого прихильника в результаті зіткнення в суботу демонстрантів, ще мінімум 175 госпіталізовані з вогнепальними пораненнями.

Ісламісти проводять безстрокові акції протесту в районі Рабаа аль-Адауія і на площі ан-Нахда у Каїрського державного університету з 3 липня - дати відсторонення військовими від влади президента-ісламіста Мухаммеда Мурсі. На цих площах встановлені трибуни, намети і польові шпиталі. Число учасників акцій становить десятки тисяч, серед протестуючих багато жінок і дітей.

У ніч на суботу туди було стягнуто додаткові підрозділи поліції і бронетехніка.

Зараз ви читаєте новину «Сутички в Каїрі: 31 загиблий, 175 госпіталізованих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути