середа, 10 жовтня 2018 08:27

Існує небезпека нових вибухів на арсеналах України

Існує небезпека нових вибухів на арсеналах України
Вибухи та пожежа на 6-му арсеналі в смт Дружба Ічнянського району Чернігівщини сталися 9 жовтня. З навколишніх сіл евакуювали людей. Фото - REUTERS

Інциденти з детонацією боєприпасів повторюватимуться, якщо з приводу вибухів біля Ічні Чернігівської області, не буде чітких організаційних висновків з конкретними вироками.

У пожежі на складі боєприпасів в Ічні, як і в минулих подібних НП, є три головні версії, причому причетність Росії - не основна з них. Таку думку висловив експерт із питань національної безпеки Тарас Жовтенко, передає "Обозреватель".

Усі три версіяї НП - диверсія спецслужб РФ, службова недбалість і спроба військових приховати зловживання і корупцію в ЗСУ мають однакове право на життя, на думку експерта.

"Версії є традиційними в сумній низці аналогічних інцидентів, які були в минулі роки. Вони з'являються і залишаються актуальними саме тому, що сьогодні ми не бачимо якихось конкретних чітких результатів у попередніх розслідуваннях", - говорить Жовтенко.

Із трьох версій експерт найменше довіряє тій, яка пов'язана з діями російських спецслужб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибухи на військовому арсеналі показали на відео з висоти пташиного польоту

"Річ у тому, що з огляду на загальний стан нашої складської інфраструктури боєприпасів, яка є сьогодні і яка дозволяє відбуватися таким випадкам, російським спецслужбам не треба занадто витрачати ресурси і перенапружуватися, щоб здійснювати такі диверсії, ризикуючи підставити своїх офіцерів. Тому питання диверсії з російського боку я б залишив на останньому місці", - заявив військовий експерт.

На його думку, інші дві версії рівноцінні, вони можуть мати місце або окремо, або може бути певне поеднання обох.

Надзвичайна подія з вибухами на військових складах під Ічнею Чернігівської області не вписується в стратегію Кремля по Україні. Для Росії краще дестабілізувати ситуацію в політичній, соціальній та релігійній сферах. Таку думку висловив екс-глава служби зовнішньої розвідки України, генерал армії Микола Маломуж.

Зараз ви читаєте новину «Існує небезпека нових вибухів на арсеналах України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути