вівторок, 15 травня 2012 17:05

Стросс-Кан хоче відсудити у покоївки мільйон доларів

Стросс-Кан хоче відсудити у покоївки мільйон доларів
Домінік Стросс-Кан став фігурантом сексуального скандалу в 2011 році. Фото: epochtimes.com.ua

Колишній глава МВФ Домінік Стросс-Кан подав зустрічний позов проти покоївки Нафісату Діалло, яка в рамках цивільного процесу звинувачує його в зґвалтуванні, пише The New York Post. Фінансист вимагає від покоївки мільйон доларів за те, що через її звинувачення він втратив можливість стати президентом Франції, а також втратив посаду директора-розпорядника МВФ.

У позові сказано, що Діалло "навмисно і свідомо написала на нього в поліцію помилковий донос", який і знаменував собою початок кінця кар'єри Стросс-Кана. Крім того, екс-глава МВФ звинувачує покоївку в тому, що через її дії постраждала його репутація, внаслідок чого він втратив "інші кар'єрні можливості".

Домінік Стросс-Кан став фігурантом сексуального скандалу в 2011 році, коли покоївка готелю, в якому він зупинявся, звинуватила його в зґвалтуванні. Фінансиста зняли з літака, в якому він збирався вилетіти до Франції, і відправили під суд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про Стросс-Кана знімуть порнофільм за 200 тис. євро

На процесі він визнав, що статевий контакт зі співробітницею готелю у нього був, проте заявив, що все було з обопільної згоди. Одночасно з цим з'ясувалося, що свідчення заявниці не заслуговують довіри через її колишні зв'язки із злочинним світом і дачі неправдивих свідчень.

Кримінальну справу проти Стросс-Кана закрили, однак пізніше Діалло подала проти нього цивільний позов, вимагаючи компенсації за пережиті страждання.

Одночасно з цим у Франції триває розслідування інших епізодів біографії екс-глави МВФ, в рамках якого його підозрюють в групових зґвалтуваннях і сутенерстві.

 

Зараз ви читаєте новину «Стросс-Кан хоче відсудити у покоївки мільйон доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути