середа, 16 листопада 2022 08:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Стріляють вздовж усієї лінії фронту ‒ за добу Росія понад 40 разів вдарила з авіації по українській території

Стріляють вздовж усієї лінії фронту ‒ за добу Росія понад 40 разів вдарила з авіації по українській території
Росія продовжує обстрілювати українські позиції вздовж лінії фронту. Фото: ukrinform.ua

Поряд із масованою ракетною атакою по Україні 15 листопада росіяни не припиняли обстрілювати позиції українських військ та населені пункти вздовж лінії зіткнення.

Протягом минулої доби окупанти завдали 43 авіаційних удари та здійснили понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, повідомляє вранці 16 листопада Генеральний штаб ЗСУ.

Зокрема, на Сіверському напрямку з артилерії різних типів росіяни стріляли по районах населених пунктів Краснопілля, Рижівка, Кіндратівка та Славгород Сумської області. На Слобожанському напрямку з мінометів, ствольної та реактивної артилерії ворог обстріляв райони населених пунктів Вовчанськ, Кам'янка, Стариця, Стрілеча, Глибоке, Тернова, Козача Лопань та Гоптівка.

На Куп'янському та Лиманському напрямках з танків та різнокаліберної артилерії Росія била по районах населених пунктів Берестове, Новоселівське, Стельмахівка, Невське, Терни, Площанка, Кислівка, Макіївка, Зарічне, Білогорівка та Спірне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни влаштували пекельну ніч у Нікополі: перші подробиці й фото

"На Бахмутському напрямку з танків та всього спектру артилерії стріляли по районах населених пунктів Соледар, Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Курдюмівка, Озарянівка, Зеленопілля, Яковлівка, Нью-Йорк та Опитне. На Авдіївському напрямку противник з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії обстрілював райони населених пунктів Авдіївка, Водяне, Мар'їнка, Невельське, Новомихайлівка, Новокалинове", ‒ йдеться у повідомленні.

На Новопавлівському напрямку росіяни стріляли з танків та артилерії різних типів по районах населених пунктів Богоявленка, Велика Новосілка, Времівка, Вугледар, Павлівка, Пречистівка. На Запорізькому напрямку – по районах Залізничного, Щербаків, Темирівки, Степногірська, Білогір'я, Дорожнянки, Малинівки, Ольгівського, Новопілля та Гуляйполя.

Стріляли також на Херсонському напрямку – з усього спектру артилерії росіяни били по районах Іллінки, Дудчан, Качкарівки та Придніпровського.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без суттєвих змін.

Російські загарбники намагаються стримувати дій Сил оборони України на окремих напрямках. Росіяни також облаштовують оборонні рубежі на лівому березі Дніпра. Водночас ворог продовжує наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Про це вранці 16 листопада повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

У зв'язку зі значними втратами в ході ведення бойових дій на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей у підрозділах окупаційних військ почастішали випадки дезертирства та значно погіршився морально-психологічний стан.

Зараз ви читаєте новину «Стріляють вздовж усієї лінії фронту ‒ за добу Росія понад 40 разів вдарила з авіації по українській території». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути