субота, 03 березня 2007 10:35

Стріляли у американського експерта, який звинуватив Кремль у вбивстві Литвиненка

У США здійснили замах на колишнього директора відділу безпеки комітету Сенату з розвідки Пола Джояля, який нещодавно в ефірі телеканалу NBC звинуватив Кремль у причетності до отруєння Олександра Литвиненка.

До поліцейського розслідування цього злочину, здійсненого біля будинку Джояля в місті Аделфі (штат Меріленд) ще в четвер увечері, підключилися співробітники ФБР. З вогнепальним пораненням живота чоловіка доставили до лікарні. Поліція офіційно не повідомляє про стан що постраждалого, проте близьке до Джояля джерело газети описує його як критичний.

За даними NBC, свідок злочину розповів про двох чоловіків, які втекли після пострілів.

Пол Джояль упродовж багатьох років є експертом з безпеки і російсько-американських відносин, видає бюлетень про російську розвідку. На чолі відділу безпеки сенатського комітету пропрацював з 1980 по 1989 роки.

- Всім, хто хоче протистояти Кремлю, направили послання: якщо наважитеся - все одно, хто ви і де ви, - ми знайдемо вас і примусимо мовчати - найжорстокішим способом, - прокоментував Джоель в ефірі телепередачі "Dateline" отруєння Литвиненка, з яким він був знайомий.

Ніяких офіційних заяв про зв"язок цього замаху зі "справою Литвиненка" поки не поступало, проте, як відзначає The Financial Times, ФБР, зазвичай, не бере участь у розслідуванні вуличних перестрілок. В той же час поліція схиляється до чисто кримінальних мотивів цього замаху, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Стріляли у американського експерта, який звинуватив Кремль у вбивстві Литвиненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути