пʼятниця, 21 квітня 2023 13:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Стартував новий "Рамштайн": перші заяви глави Пентагону

Стартував новий "Рамштайн": перші заяви глави Пентагону
Глава Пентагону Ллойд Остін окреслив основні теми зустрічі у форматі "Рамштайн". Фото: korrespondent.net

У Німеччині на авіабазі Рамштайн розпочалось засідання Контактної групи з питань оборони України.

Учасники обговорять три ключові питання. Про це на початку зустрічі заявив глава Пентагону Ллойд Остін, передає Gazeta.ua.

Він нагадав, що загалом з початку широкомасштабного російського вторгнення країни НАТО виділили Україні військової допомоги на $55 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Системи Patriot та літаки F-16: у Раді розповіли про очікування від нового "Рамштайну"

"На початку цього тижня, США оголосили про новий пакет допомоги Україні вартістю 325 мільйонів доларів. Ми вже надали Україні понад 35 мільярдів доларів на безпекову допомогу з початку повномасштабного вторгнення Росії. У цей останній пакет ми включили більше боєприпасів для HIMARS, додаткові 155-міліметрові та 105-міліметрові артилерійські снаряди, а також важливі засоби боротьби з бронею", – наголосив Остін.

Він також окреслив основні теми сьогоднішньої зустрічі. Це ‒ протиповітряна оборона, боєприпаси та засоби підтримки військової техніки.

"Ми також почуємо оновлену інформацію про наш прогрес у довгостроковій перспективі підтримки українського обладнання. Ми всі знаємо, що поставлено на карту", – додав глава Пентагону.

У п'ятницю, 21 квітня, міністри оборони України та Сполучених Штатів Америки Олексій Резніков та Ллойд Остін зустрілися перед початком засідання "Рамштайну". Голова міноборони США запевнив, що Україну підтримуватимуть "стільки, скільки буде потрібно".

Пріоритети української делегації незмінні. Передусім,це системи протиповітряної оборони. Другий пункт – броньована техніка та снаряди для важкої артилерії 155 калібру. Третій пункт – засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ), дрони та антидрони, заявив Олексій Резніков.

Зараз ви читаєте новину «Стартував новий "Рамштайн": перші заяви глави Пентагону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути