Ексклюзиви
понеділок, 17 квітня 2023 11:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Системи Patriot та літаки F-16: у Раді розповіли про очікування від нового "Рамштайну"

Системи Patriot та літаки F-16: у Раді розповіли про очікування від нового "Рамштайну"
Член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський розповів про очікування від наступного "Рамштайну". Фото: rada.gov.ua

Від одинадцятої зустрічі контактної групи з питань оборони у форматі "Рамштайн" Україна очікує вирішення питання з передачі систем ППО.

Є також сподівання, що партнери зроблять перші кроки щодо надання Україні сучасних літаків. Про це в ефірі національного телемарафону розповів член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, передає Gazeta.ua.

"Для нас дуже важливо що ми фактично з квітня минулого року маємо послідовну підтримку з боку країн-членів НАТО та інших, які долучилися до цього формату в аспекті надання Україні необхідної допомоги", ‒ сказав Веніславський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков сказав, чому союзники вагаються передавати Україні озброєння

Від чергового "Рамштайну" Україна очікує розширення переліку озброєння, яке надають партнери.

"Я думаю, що буде пріоритетом номер один ‒ це максимально швидке отримання систем ППО, я маю на увазі такі як Patriot. Оскільки вони вже мали б на сьогодні бути в Україні, проте виникають деякі проблеми. Я думаю, що вони також будуть обговорені, щоб були усунуті будь-які перешкоди й ми отримали ці системи ППО", ‒ зазначив Веніславський.

Україна, за його словами, також сподівається на зрушення в отриманні авіації, зокрема, літаків F-16.

"Те, що для України зараз дуже важливо ‒ це мати універсальний літак, який буде здатний у багатьох випадках перевищувати можливості ворога і воювати з його повітряними цілями. Є певні очікування, що хтось зробить перший крок, що дасть змогу отримати Україні необхідне", ‒ додав Веніславський.

Напередодні чергової зустрічі у форматі "Рамштайн" Україна "відпрацювала дуже інтенсивний відрізок у плані міжнародних контактів". Україна зацікавлена отримати від партнерів як зброю радянського зразка, так і системи західного виробництва. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

Україна очікує від наступного засідання Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) рішення щодо передачі винищувачів F-16. Також після Великодня очікується отримання систем Patriot. Про це в ефірі телемарафону сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Зараз ви читаєте новину «Системи Patriot та літаки F-16: у Раді розповіли про очікування від нового "Рамштайну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути