Ексклюзиви
вівторок, 16 лютого 2021 13:02

Спали просто неба: що пережили туристи, які застрягли на Занзібарі

Спали просто неба: що пережили туристи, які застрягли на Занзібарі
Спершу спати доводилося просто неба, а потім людям один за одним міняли готелі Фото: pixabay.com

Протягом 3 днів 180 українських пасажирів чекали на рейс із Занзібару. Їм довелося ночувати на вулиці, а тих, кому дах над головою таки дістався, поселили в небезпечному районі, поряд з борделем. Крім того, українці скаржились на перебої з найнеобхіднішим - водою і їжею.

Сьогодні, 16 лютого, туристи таки прилетіли до "Борисполя", пише tsn.ua. За словами однієї з пасажирок, вона мала вилетіти ще 13 лютого, проте рейс кілька разів переносили. Спершу спати доводилося просто неба, а потім людям один за одним міняли готелі.

"Ми боялися. Ми були в районі, в якому просто страшно перебувати", - розповіла жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найменший у світі реактивний літак помітили в Києві

Українців розселяли групами по 30-60 осіб. У курортному Занзібарі сезон, а тому місць майже не було.

Серед пасажирів, які застрягли в аеропорту, була й Анастасія Зінченко, яка прославилася торік, коли на початку пандемії не хотіла летіти з китайського Уханю без свого песика. Йому не дозволяли летіти через карантинні обмеження. Жінка була на відпочинку з чоловіком.

Перевізники заявили, що лайнер має технічні несправності. На політ це б не вплинуло, але час дозаправки збільшився у декілька разів. Утім, головна проблема бюрократична.

"Робочий час екіпажу закінчується до часу приземлення в Україні. Це порушення", - повідомив операційний директор компанії SkyUp Олександр Шафієв.

Один із виходів - це заміна екіпажу під час дозаправки в іншій країні. Проте на заваді стала пандемія: кордони закриті, а деякі країни вимагають паспорти вакцинації. У МЗС пояснили, що від самого початку знали про ситуацію, намагались нашим громадянам допомогти. Своєю чергою, експерти з авіації кажуть: у ситуації з туристами винна не тільки пандемія та бюрократія.

До Занзібару пасажири прилетіли чартером, а тому менш захищені авіаперевізником, ніж користувачі регулярних рейсів. Звертатись передусім треба до своїх туроператорів: у таких випадках вимагати житло, воду та їжу. Крім того, варто одразу зв'язуватися з консулом у тій чи іншій країні. Номери телефонів краще знайти ще до поїздки.

Раніше повідомлялося, що на Занзібарі в аеропорту застрягли близько 180 українських туристів. Вони не могли вилетіти додому через поломку літака.

Зараз ви читаєте новину «Спали просто неба: що пережили туристи, які застрягли на Занзібарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути