середа, 12 вересня 2018 10:23

Що чекає на школяра, який напав на вчительку

Що чекає на школяра, який напав на вчительку
Хлопець, який напав на вчительку з ножицями, пройде психолого-психіатричну експертизу. Фото: expres.ua

Хлопець, який напав на вчительку з ножицями, пройде психолого-психіатричну експертизу. Якщо його визнають хворим, то направлять на примусове лікування.

Про це розповів віце-президент Всеукраїнської фундації "Захист прав дітей" і колишній керівник міліції у справах неповнолітніх Олексій Лазаренко, пише "Комсомольськая правда".

"Реакція нереально різка. Добре би тільки жбурнув у вчительку стільцем, але він же кинувся її добивати. У цій справі дуже багато питань, відповіді на які повинен шукати слідчий. Чому після 4 класу у дитини немає характеристик, чи був зі сторони вчителя булінг, звідки взялися ці ножиці? Дитина однозначно пройде психолого-психіатричну експертизу. Якщо його визнають хворим, то направлять на примусове лікування. Якщо здоровим, то, зважаючи на вік, звільнять від кримінальної відповідальності з примусовими заходами виправного характеру", - говорить Лазаренко.

Є можливість, що хлопчика помістять до приймача-розподільника, але це малоймовірно, як зазначив експерт: "Швидше за все, суд накладе заборону на відвідування школи і віддасть хлопчика під цілодобовий нагляд батьків".

У подальшому Максим може потрапити або до школи соціальної реабілітації, або, швидше за все, під нагляд батьків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві юні одеситки порізали та пограбували іноземця

Співзасновник громадської організації "Батьки SOS" Олена Парфьонова вважає, що з новеньким у класі повинні були провести спеціальну роботу з його адаптації в школі та тоді трагедії можна було б уникнути.

"Потрібна саме соціалізація дитини в новому колективі – це завжди стрес навіть для дорослих, які змінюють місце роботи".

10 вересня у Києві 8-класник школи №94 8 разів ударив ножицями вчительку. Причиною агресії стала негативна оцінка, яку отримав школяр.

У постраждалої Людмили Кохно – важка травма голови та пробиті легені. Школяр спочатку вдарив її стільцем по голові, а потім наніс удари в спину ножицями. Жінці зробили кілька операцій, її стан лікарі оцінюють як важкий.

Зараз ви читаєте новину «Що чекає на школяра, який напав на вчительку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути