Ексклюзиви
пʼятниця, 04 червня 2021 09:27

Смертельна екскурсія: до водоспаду продовжують водити школярів

Смертельна екскурсія: до водоспаду продовжують водити школярів
На Львівщині у водоспаді загинув 12-річний Артем, який з класом приїхав на екскурсію. Його поховають сьогодні, 4 червня. Фото: facebook.com/YuliannaPradied

Сьогодні, 4 червня, у Львові поховають 12-річного Артема, який загинув під час шкільної екскурсії на водоспаді Кам'янка.

Заповідник "Сколівські Бескиди", на території якого розташований водоспад, перебуває в підпорядкуванні державного агентства лісового господарства. Там вважають, що заходи безпеки на водоспаді є достатні, а трагедія трапилася через необережність школяра та недогляд тих, хто його супроводжував.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відсвяткував 12-річчя: мати показала останнє фото сина, який загинув у водоспаді

"Встановлено сім вертикальних стовпчиків, через які натягнуто тросове загородження і написано "стоп", тобто за нього переходити заборонено. Якимось чином цей хлопець опинився в небезпечній зоні, як саме - я не можу вам сказати. У тому місці, де він стояв, це металеве загородження є, воно в нормальному стані, міцне", - стверджує заступник директора державного агенства лісового господарства Василь Бандерич, передає ТСН.

Попри трагедію, доступ до водоспаду не закрили. Там напередодні було кілька шкільних екскурсій. Комісія з питань надзвичайних ситуацій вирішила поставити додаткові стовпці та попереджувальні таблички на водоспаді. А освітян зобов'язали провести додаткові інструктажі з техніки безпеки.

Трагедія сталася вдень 2 червня. На водоспад у село Кам'янка приїхали два класи зі школи №82 Львова. Усього – 44 дитини, їх супроводжували троє вчителів і двоє батьків. Артем хотів зробити селфі, але послизнувся на мокрому камені й упав. Йому на допомогу кинулися дорослі, але врятувати хлопчика не вдалося. Медики лише констатували смерть.

Зараз ви читаєте новину «Смертельна екскурсія: до водоспаду продовжують водити школярів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути