середа, 02 червня 2021 17:44

Робив селфі: подробиці загибелі школяра під час екскурсії

Робив селфі: подробиці загибелі школяра під час екскурсії
На Львівщині у водоспаді загинув шестикласник, який приїхав на екскурсію. Фото: lv.dsns.gov.ua

Хлопчик, який загинув у водоспаді в селі Кам'янка Стрийського району на Львівщині під час екскурсії, був учнем 6-В класу Львівської школи №82. Його звали Артем.

Загалом на екскурсію поїхали 44 дитини. Їх супроводжували п'ятеро дорослих – троє вчителів і двоє батьків. Вони намагалися врятувати хлопчика до приїзду "швидкої", але марно, розповіла Gazeta.ua директорка школи Тетяна Іванів.

"Це була запланована екскурсія з класом. Хлопчик послизнувся й упав у воду, де зачепився за дерево. Це була секунда. Батьки й вчителі відразу кинулися на порятунок, викликали рятувальників і "швидку". Тим часом самі рятували. Але, на жаль, це нічого не дало", - розповіла Тетяна Зиновіївна.

Додала, що загиблий був активним і позитивним хлопчиком. Його в класі всі любили. У школі також навчається його молодша сестра, вона четвертокласниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студент загинув під час екскурсії

45-річна класна керівниця загиблого потрапила в Сколівську лікарню із серцевим нападом. Також госпіталізували вчителя християнської етики, який під час порятунку школяра наковтався води й переохолодився, за інформацією керівниці управління освіти Львівської міської ради Зоряни Довганик.

Усі обставини трагедії встановлюють поліцейські. Однак керівництво парку заявляє, що школяр намагався зробити селфі, проігнорував попереджувальні таблички й переліз через огорожу, встановлену навколо небезпечних ділянок. А там послизнувся на мокрому камені й упав із великої висоти у воду.

Водоспад Кам'янка розташований поблизу сіл Кам'янка й Дубина. Є популярною для туристів локацією в цьому районі. Геологічна пам'ятка природи розташована на річці Кам'янка. Водоспад утворився в розломі гірського хребта, а каскад заввишки майже 7 м розділений скелястими виступами на дві основні частини.

Біля водоспаду також розташовані Журавлине озеро ("Мертве") і скельний комплекс "Острів Пасхи" на вершині хребта Ключ. Їх називають "must see" для туристів у Кам'янці.

У селі Кам'янка Стрийського району на Львівщині у водоспаді загинув шестикласник. Хлопчик приїхав на екскурсію зі Львова. Трагедія сталася 2 червня приблизно об 11:56. Рятувальники розрізали бензопилою дерево, за яке зачепилася дитина, вивільнили й за допомогою рятувальних мотузок витягнули на берег 11-річного хлопчика. Його передали медикам, але ті лише констатували смерть дитини.

Зараз ви читаєте новину «Робив селфі: подробиці загибелі школяра під час екскурсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути