понеділок, 08 червня 2020 18:10

Смерть 14-місячної дівчинки в дитсадку: що кажуть адвокати

Смерть 14-місячної дівчинки в дитсадку: що кажуть адвокати
У Запоріжжі в приватному дитсадку померла 14-місячна дівчинка, якій вихователька прив'язала до рота подушку. Фото: скріншот із відео

Смерть 14-місячної Олесі Гак в приватному дитсадку в Запоріжжі була нещасним випадком.

На цьому наполягає адвокат підозрюваної Павло Будилко та буде добиватися для своєї клієнтки виправдального вироку.

"За результатами розтину, дитина померла, захлиснувшись блювотними масами. Між знятим відео, де моя клієнтка одягає дитині ортопедичний валик, і смертю, пройшла година. Тому це – нещасний випадок", - каже Будилко.

Умислу на вбивство у жінки очевидно не було. Це, скоріше, вбивство з необережності. Але тут присутні елементи мордування та катування малолітньої дитини, вважає адвокат Сергій Старенький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смерть дитини в дитсадку: виховательку звинувачують у вбивстві і взяли під варту

"Якщо вихователь не могла заспокоїти дитину – мала б подзвонити батькам і попросити забрати. Те, що вона заспокоювала дитину, закривши обличчя подушкою, і виглядає як катування. Жінка мала б передбачити, що таке "виховання" може закінчитися трагедією", - сказав кореспондентові Gazeta.ua Сергій Старенький.

Радить батькам, які планують віддавати дітей у приватні дошкільні заклади , перевіряти документи. Якщо таких немає – то і самі батьки несуть відповідальність за залишення своїх дітей в небезпеці.

"Якщо це невідомо що за заклад, то це все одно, що залишити дитину на зупинці біля якоїсь тітки і за годину забрати. Батьки мають перевірити, чи є документи. Це має бути належним чином оформлений фізична особа підприємець чи товариство з обмеженою відповідальністю, серед видів діяльності яких зазначена дошкільна освіта чи навчальні курси для дітей. Якщо пропонується харчування – на це теж має бути дозвіл. Також на першу вимогу мають показувати документи про освіту тих, на кого залишаєте дітей. Це має бути як мінімум педагогічна освіта, а не просто бабка, яка підняла трьох дітей і п'ятьох онуків. Також це має бути ліцензоване приміщення, яке відповідає вимогам для перебування дітей певного віку", - каже Старенький.

Щодо сусідів, які бачили, як жінка залишала дітей без нагляду і часто чули плач, додає, що виклик поліції нічого б не змінив. Оскільки жінка мала повне право не пустити правоохоронців до квартири.

Трагедія сталася 29 травня. Мати привезла 14-місячну доньку до дитсадка. А за годину вихователька подзвонила жінці й повідомила, що її Олеся не дихає. З'ясувалося, підозрювана прив'язала дівчинці до рота подушку і вона захлинулася блювотою. Про це стало відомо після аналізу відео камер спостереження, розповів адвокат батьків Тимур Мамедов. Ці кадри так звана вихователька намагалася знищити, але адвокатові вдалося їх відновити.

Зараз ви читаєте новину «Смерть 14-місячної дівчинки в дитсадку: що кажуть адвокати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути